januar 2013Tungelunden: januar 2013

fredag den 25. januar 2013

Hej Verden!

De fleste af jer er på vej på weekend, men min uge er først lige begyndt.. influenza har været forbi og jeg har stort set sovet ugen væk - med undtagelse af den tid Oliver har været hjemme selvfølgelig. Han er nu sød til, at komme med gode råd.. drik et glas mælk og spis lidt aftensmad mor, så får du det bedre og du skal have klister på (her menes plaster), det hjælper. Er ikke helt frisk endnu, men 'up and about' trods alt.

Før jeg måtte bore mig ned i madrassen nåede jeg et lille smut forbi garnbutikken, det var vidst et neongult udsalgsskilt der lokkede og det var også lidt neon jeg fik med mig hjem. Kunne ikke stå for de her bånd med stjerner på - FINE! Garnet har jeg en plan med - og det bliver spændende...


På Pinterest fandt jeg nemlig denne Vintage Open Knit Sweater fra Free People, som ses på billedet herunder. Åhhh sådan en vil jeg da gerne eje!! Så kunne jeg måske bare købe den, men det vil jo være nemt. Har sat mig for, at hækle en i stil med den... og da jeg ikke har noget mønster, undersøger jeg nu, hvordan jeg bedst griber det an. Jeg tænker to dele, har fundet inspiration i opskrifter på oversize toppe og næsten alt hvad man kan opstøve i 'dolman sleeve'-afdelingen (hvad hedder det mon på dansk.. måden man laver ærmerne på?). Stangmasker ihvertfald, hæklet rib i ærmerne.. nederste del tættere.. umiddelbart burde modellen være rimelig nem, at gå til ikke.

Hvis i klikker på linket HER kan i se dele af den ret tæt på - tips og gode ideer til, at hækle sådan en her er meget velkomne. Har ikke prøvet kræfter med et stykke beklædning til mig selv før, så det bliver virkelig spændende, hvordan det ender! Håber, at komme i gang denne weekend og tage det hele med til Kreadag i Århus d. 2. Bliver i øvrigt så spændende, at møde næsten 60 bloggere - dét glæder jeg mig til :)


Hvis du er til Vintage så er der rigtig fine ting, at komme efter i deres netshop - priserne er lidt i den høje ende i vintage katagorien, men det koster jo ikke noget, at kigge.

mandag den 21. januar 2013

Hæklerier

Der er vidst lidt langt mellem nørkle-posterne, men lidt bliver det til. Hæklede kraver, som ikke rigtig klæder mig, men måske er der andre der kan bruge dem - et par stykker vil nok komme i blogshoppen (som "genåbner" inden så længe). Du kan finde opskriften lige her hvis du vil give dig i kast med en.

Jeg har fået en forespørgelse på hæklede applikationer til kjoler ala 'du milde'. Har så småt en håndfuld klar, men vil lave en god stak i forskellige størrelser - så kan hun bruge det hun synes og gemme resten til andre projekter.mandag den 14. januar 2013

A whole lotta lovely

Jamen så fik jeg byttet min ene Moth lampe til andre gode ting fra ønskesedlen. Det blev en Kähler vase, som jeg har ønsket mig rigtig længe, Illustrationen "Circles" af Seventy Tree og Bob Noon postkort. Luxo Living har leveret det hele og dem må jeg lige give mine varmeste anbefalinger.. super service! Jeg har stadig mange ting på ønskesedlen derfra, så det kunne godt blive et dyrt bekendtskab.. heldigvis er vi nogen som fylder år om et par måneder :-)

Illustration og postkort skal i ramme og på væggen over det gamle teak-skrivebord. Kontor-kreahjørnet i stuen begynder endelig, at tage form. Jeg har fundet en gammel, men fin kork-opslagstavle og har flere ting, der vil gøre sig rigtig fint der. I skal nok få lov, at se mere når jeg er klar. Skrivebordet kan blive endnu finere med lidt knofedt - jeg vil finde ud af, hvordan jeg griber det an i bedste gør-det-selv stil. 


Øverst ved vasen er det Silke Bondes "Racoon" illustration, som jeg vandt hos Kira Trust i december. For tiden er jeg ret pjattet med det sort/hvide, bløde pasteller og råt.. læder, træ og især kork. Jeg er faldet over så mange fine ting i kork og overvejer, at lave et lille tema på bloggen om det.

søndag den 13. januar 2013

Sidder lige og kigger på

.. den ansættelseskontrakt der ligger foran mig og tænker.. mandag, så ringer de nok og råber APRILSNAAAAR! Eller måske gør de ikke, det er jo kun januar og det står sort på hvidt. Der er underskrifter på. De sagde, vi ses 1. februar kl. 9. Jeg er inviteret ud og spise og jeg har fået en farverig invitation til personalefest i marts.. ej så er den vidst god nok. Alligvel tør jeg næsten ikke sige det højt.. så jeg hvisker bare pssst! jeg kan kalde mig Lønkonsulent pr. 1. feb. og 13 mdr frem :D YAY! 

GLÆDER mig! Til at lære en masse nyt, til at have gode kolleger og weekender der faktisk føles som weekender. Jeg vover pelsen og udråber 2013 til, at blive et godt lagkage-år (det giver nok mest mening, hvis du har læst med tidligere :)

søndag den 6. januar 2013

Tidlig forårskuller..

Men det er stadig vinter, de lover frostgrader og snebyger sidst i næste uge (øøøøv) ! Trænger til lidt grønt og hyacinter er fine enkle og dufter dejligt, så de er nu "plantet" forskellige steder i huset.

Jeg havde et par gamle glas, lidt bølgepap og nogle nytårs-leftovers på hylden.. kandispindene som Irish Coffee-folket efterlod er nemlig helt perfekte som små flagstænger med den lille knop foroven. Så ligner jeg vidst liiige sådan en der aldrig smider noget ud.. hvilken faktisk slet ikke er tilfældet (Oh well.. en mild samlermani kan jeg måske vedkende mig). Mine scrabble bogstaver ♥ dem er jeg stadig glad for, gid jeg havde et helt sæt.
torsdag den 3. januar 2013

Gaver til hjemmet

Jeg har fået de BEDSTE hjemmelavede gaver af min storebror. En låge i specialmål til vores fjernvarmeskab i ydermuren, malet og klar til montering og så de her fineste huse ala Applicata. Tror jeg vil lade ét sæt være, for de er jo rigtig flotte som de er og så vil jeg lege med farver på resten.


Jeg fik to Moth Lamper fra Studio Snowpuppe som jeg havde ønsket mig til over teakskænken - overvejer om jeg skal bytte en eller begge.. superflot lampe, men måske lidt svær, at holde pæn i længden? Muuto's E27 pendel har også været et ønske og og den er Anders nok lidt mere til.. Uanset hvad skorter det ikke på ønsker fra Luxo Living, hvor begge lamper er købt, de fleste ønsker på min ønskeseddel er nemlig fra netop den butik.


tirsdag den 1. januar 2013

1+1 = [(27/3)/3]-1

Jeg gør ikke meget i nytårsfortsætter, så napper mig et 2013 "mantra" i stedet: 

KEEP IT SIMPLE..!

Jeg ser tilbage på mit 2012 og tænker wauw! så mange udfordringer. Et år jeg sent glemmer.. som har givet stof til eftertanke, et par skrammer (som jeg selv har stået for, at pille lidt i fra tid til anden), lidt flere spørgsmål end svar.. og en hel masse opdagelser og uundværlig viden som vel rigeligt opvejer alt det kedelige. En masse mennesker som har været fantastiske gennem det hele. Jeg gik forventningsfuld ind i det år. Ønskede mig overskud og evne til, at være lidt på forkant - være god ved mig selv, prioritere de vigtige ting i livet. Man skal passe på med, hvad man ønsker sig. Jeg fik faktisk lidt af det hele, men det er ikke kommet let. Først må man så 'grueligt meget igennem'.. ligesom i eventyrene :) Farvel til 2012 og tak for erfaringerne!

Jeg har lært af ihvertfald de sidste par år, at hvert år er en god blanding af (undskyld mig, men..) lort og lagkage. Jeg tør ikke ønske mig en hel masse i år, der er stadig udfordringer nok, at tage fat på. I 2013 ønsker jeg mig kun - i al beskedenhed - lidt mere lagkage.

:-)

Og til alle jer der har været her, læst her og skrevet her - på Tungelunden - Tusinde mange tak! I gør det hele lidt sjovere, inspirerende og rigtig hyggeligt. Der er i årets løb kommet en del læsere til og jeg er evigt på halen over, hvor mange der har lyst til, at være her. Ønsker jer alle et dejligt 2013! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...