november 2012Tungelunden: november 2012

tirsdag den 27. november 2012

Fugleguf

I weekenden har Oliver og jeg lavet guf til fuglene. Det er rigtig nemt, hyggeligt og billigere end, at købe de færdige kugler i supermarkedet. Der kan blive mange ud af en pose vildtfugleblanding, palmin/fedt, lidt havregryn/kokos.. og hvad du har liggende af kerner og nødder. 

Jeg fandt nogle fine gamle kopper på genbrug til en 5'er stykket. Oliver har fyldt blandingen i med en ske - det sviner lidt og er selvfølgelig ret fedtet, så vi havde en gammel avis under til, at tage det værste. Der skal et bånd i hankene så kopperne kan hænge på en gren. Jeg ved ikke hvor nemt det er for fuglene, at sidde på kopperne, så det må komme an på en prøve - men vi har lavet nogle "kugler" i plastikkrus med snor i ved siden af. Det er en sød lille ting, at give til andre også.


Vi har også leget med saltdej og udstikkere, så nu har vi gavemærker til julegaverne og måske nogle ophæng til juletræet. De skal lige have lidt maling. Dejligt med indendørs hygge når vejret bare er gråt og vådt :)

fredag den 23. november 2012

Nyt i stofkurven

I skal da lige se nogle retro betræk jeg har fundet. Det øverste er rigtig fint i farverne, det gule og lilla lidt mere brugt, men fine at sy af. Det lilla "reddede" jeg fra kludeposen, altså sådan en pose f.eks. mekanikere kan komme og hente til ingen penge og bruge til, at tørre hænder i.. nu bliver der i stedet syet soveænder :-) Hvis i følger Tungelunden på Instagram har i måske set, at jeg har klippet op til fire soveænder... det greb lige om sig, men nu havde jeg jo mønsteret fremme.onsdag den 21. november 2012

Teak


Vores nye teakskænk er på plads og fyldt til randen allerede. Den ekstra opbevaringsplads gav os mulighed for, at fjerne et køkkenskab og få plads til et nyt og større køle-fryse(-larme)skab. Havde en forestilling om, at sådan en spritny hvidevare var næsten lydløs, det er ikke tilfældet.. men det vænner vi os vel til. Ihvertfald er det bare lækkert med et nyt, det har stået på ønskelisten længe. Der er flere ting jeg rigtig gerne vil skifte ud herhjemme, men det bliver lidt efter lidt.

Måske har i spottet standerlampen fra Tiger, den står ved siden af skænken og er stadig postkasserød - absolut ikke en favoritfarve, men jeg har endnu ikke helt besluttet mig.. en lys grå overvejes og farver skal så ind i tekstiler og nips.Lige nu pynter en masse Rikki Tikki mit hjem. Jeg var rigtig heldig, at vinde Joans giveaway, en vase og en høj fyrfadsstage fra deres serie JUST. Men der gik lidt kludder i forsendelsen, i stedet fik jeg et fad og en skål. Rikki Tikki var efterfølgende så søde, at sende mig vasen og stagen og oven i købet lade mig beholde de to andre ting - det var supersødt af dem! Det "riflede" ydre er lige mig og den lille skål, som falder en smule ud herhjemme med sin lilla kerne, har en fin størrelse til nødder og konfekt.

mandag den 19. november 2012

All i want for X-mas....

Untitled #1
Køb sort Kähler Omaggio vase - mellem - Byogmy / Muuto E27 SOCKET LAMP / A3 Print Julie / Spydpude Multi Stor (Spear Cushion), designet af Ferm Living... / Illumina - Kähler Design / Applicata Træhus / Opslagstavle i Kork Lille (Pin Board Small), designet af Ferm Living... / Dekoration

Arh.. men noget af det ihvertfald. Der kunne ikke rigtig være mere på collagen. Jeg er brændt fuldstændigt varm på printet "JULIE" - kærlighed ved første kig, det må og skal jeg eje. Muuto lampen tror jeg vil være drønlækker over min nye teak skænk (som i snart må se), nye puder og nips... ja det må alt sammen på ønskesedlen i år. Vi er ude i dansk design, med undtagelse af printet.

Applicatas træhuse er fine og enkle. Jeg har overvejet om jeg selv skulle i gang med saven, men nu har jeg vist dem til mine brødre, for vi har jo træ i blodet.. eller.. de to har ihvertfald ;-) Og ellers (hvis min taktik falder til jorden) så står de på ønskesedlen.


I've noticed that almost a third of my readers are from foreign countries, mainly USA. So I'm curious - are you happy with google translate or should I translate a few lines on each post? I'd love to hear from you! For this post:

I LOVE this print of "JULIE" from JIAB.. must have! Apart from this it's all Danish Design - Muuto lamp for my new teak sideboard, Kähler vase and candlestick holder, spear cushion and pin board, Applicata wooden houses and birds... 

torsdag den 15. november 2012

Vinderen blev...

Så blev vinderen af bObles nye Roller fundet - og det blev hende her ! Tillykke :)

Vil du sende din adresse og lige bekræfte dit farvevalg på schormand@gmail.com 

Tusinde tak til alle jer gode mennesker der var med :)

Tilfældig tal udtrækning af Find En Vinder


tirsdag den 13. november 2012

Flettede stjerner i stof

Virkelig nemme og hyggelige, at lave og super ide til, at få brugt nogle stofrester. Jeg må igang med flere - måske nogle ensfarvede - stjerner. Og måske skulle man kaste sig over papir-udgaven også :)Holmegaard Perfection

Weekenden stod på 3 års fødselsdag, gæster og gaver - masser af gaver og der skal ryddes lidt op og ud i det gamle før det rigtig er til, at overskue og få glæde af alt det nye. Det er hårdt, at fylde år og være spritnyt børnehavebarn, så i går eftermiddag faldt han i søvn hen over mig på sofaen - et virkelig sjældent syn for en krudtugle der helst ikke går glip af noget.


Vi fik testet Perfection rødvinsglas og karaffel som jeg har fået tilsendt af Holmegaard, men i al hurlumhej'en fik jeg ikke taget billeder af det i brug - billedet her er taget sidst på aftenen, hvor benene virkelig trængte til, at blive strukket i sofaen. Det bedste er i virkeligheden, at "teste" sammen med andre, når der er vin involveret. Holmegaard fortjener stjerner for det æstetiske og lækre design, muligheden for at dekantere vinen direkte i karaflen (det ser intet mindre end fantastisk ud når man hælder vin over) og glassene fine og lette. Det lille 'men' må være, at karaflen på grund af udformningen skal hældes meget lodret når man skænker, noget jeg lige skal øve mig i at gøre med elegance.

(sponsoreret indlæg)

torsdag den 8. november 2012

Vind en bObles Roller

KONKURRENCEN ER SLUT

Kender du en lille krudtugle der vil blive glad for den nye bObles Roller? I sidste uge fik Oliver lov til, at prøvekøre rolleren, det kan du læse om her. Den findes i farverne: jade, blå, rosa og lilla. Du kan se alle farverne på billederne herunder og på bObles hjemmeside.

For at deltage skal du blot være fast læser (google friend connect el. bloglovin) og skrive hvilken farve du ønsker dig i kommentarfeltet under indlægget. Husk også, at skrive din mail hvis du ikke har en blog. Jeg trækker en vinder d. 15. november :)----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inden i smutter videre vil jeg også gerne slå et slag for et andet spritnyt bObles møbel. bObles har designet tre tumle-pandaer i samarbejde med WWF (Verdensnaturfonden), som hver repræsenterer et kontinent - der medfølger en pixibog med fortælling om samarbejdet og sjove lege. Alt overskud ved salget donerer bObles til WWF - så den kan man med god samvittighed putte under juletræet i år. Der er mange muligheder i de farverige skamler, både praktisk og i leg. Se og læs mere på bObles hjemmeside.onsdag den 7. november 2012

HæklerierKugler, snefnug, puffstitch puder og rund pude i fastmasker er hvad jeg har på nålen lige nu. Hvis i klikker på de forskellige finder i link til DIY's. Jeg kan bare ikke holde mig til ét projekt af gangen, men jeg skal nok få de puder færdige.. inden jul ihvertfald, er planen. Ellers går tiden med jobsøgning, børnehavestart og lige om lidt 3 års fødselsdag.

Oliver trives ok i børnehaven, han skal lige finde sin plads i hiarkiet - selvfølgelig - og jeg synes egentlig det er lidt hyggeligt, at lave madpakker... i know, det går over. Men i dag er vi hjemme, begge med snot i hele hovedet.. Disney Junior er ved, at tage pippet fra mig, men sådan er det.. når man er syg må man gerne se meget tv - og spise chokolade hele dagen, mener Oliver helt bestemt. Han har lært et par nye ord i børnehaven - samarbejde! "moar vil du da ikke nok samarbejde mig om at lave parlor" Med hovedet lidt på skrå.. hvem kan egentlig stå for det.. Så er der et andet ord, hvoraf vi kun kan tyde "tøse...." det er helt sikkert et skældsord af en eller anden kaliber, som tages i brug når han er sur og gal. Da jeg afleverede ham forleden var der en lille knægt, der spurgte om jeg skulle hugges ihjel... av for den da, ellers tak?? Velkommen til børnehaven! Forbereder mig på, at Oliver vil lære grimme ord.


søndag den 4. november 2012

bObles Roller

Oliver har fået lov til, at prøvekøre bObles nye Roller. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at moderen her er ret begejstret for de motoriske og multifunktionelle bObles møbler. Designet er lækkert og gennemtænkt. 

Rullebrættet giver krudtuglen fart over feltet og kombineret med et andet bObles møbel får vi et helt nyt køretøj. En anden rigtig god ting er, at hjulene er indbyggede så de små fingre ikke så nemt kan komme i klemme og så er den lavet i bObles EVA skum som ikke efterlader mærker i hverken gulve eller vægge.

Oliver triller lystigt rundt på den og styrker samtidig sin rygmuskulatur. Rolleren er velegnet til både mindre og større børn... men herhjemme har den også overlevet en farmand med sønnike på ryggen. What's not to like! Jeg er sikker på den vil blive brugt flittigt.

bObles nye Roller fåes i flere farver. Har du lyst til se og læse mere så kig forbi bObles hjemmeside. OG FØLG MED - i næste uge har én af jer nemlig mulighed for, at vinde sådan en fin Roller :)

fredag den 2. november 2012

Et smukt farvel

I dag tog vi afsked med bedstemor, Olivers oldemor, eller lillemor som han kaldte hende. I december ville hun være blevet 98 og selvom kroppen var træt så fejlede hovedet ikke spor. Hun fik heldigvis fejret sin fødselsdag på forhånd og samlet hele den pukkelryggede i forsamlingshuset - hun var mor til 10 børn, svigermor, bedstemor og oldemor til rigtig rigtig mange. Vi havde ikke et meget tæt forhold, men hun var min bedstemor og den eneste bedsteforælder jeg kan huske. Nu ligger hun i nærheden af min far - som jeg bare savner utroligt meget, især en dag som i dag. Måske ses vi igen om mange år, den tanke kan jeg ihvertfald godt lide.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...