oktober 2012Tungelunden: oktober 2012

onsdag den 31. oktober 2012

Pø om pø boller

I dag var Olivers sidste dag i dagplejen, fra i morgen er han børnehavebarn. Det er lidt vemodigt, at vinke farvel til de gode trygge rammer. Oliver har haft så mange gode timer der.. men han snakker ikke om andet end børnehaven og forstår jo ikke det her 'farvel' - han sagde jo også farvel i går og i forgårs. Jeg er sikker på han vil trives i naturbørnehaven, hvor der er rutsjebaner og dyr. Men når alt det nye ikke er så nyt mere, vil han garanteret undre sig over, at han ikke mere skal ned til Susie - i børnehaven får man altså heller ikke en bolle i hånden på vej hjem.

Det kan godt være hun siger, at hun kan ødelægge en færdigblandet drømmekage fra brovst, men til gengæld synes både Oliver og jeg, at 'vores' dagplejemor er verdensmester i, at bage boller. Jeg har fået lov, at dele en af hendes opskrifter - eller hun bruger egentlig ikke opskrifter, det er noget pø om pø siger hun, men gode er de med tørret frugt og mandler, og helt uden sukker.

SUSIE'S PØ OM PØ BOLLER

2,5 dl vand
50 g gær
2,5 dl havregryn opblødt i vand
1 dl olie (jeg har brugt rapsolie)
1 tsk salt
1 æg
1 håndfuld hakkede abrikoser
1 håndfuld hakkede tranebær
lidt hakkede mandler
200 g fuldkorn speltmel
300 g hvedemel

Hvis dejen bliver for tynd, så put lidt mere mel i - men den skal være lidt klistret. Hæver i 45-60 min. Sættes på pladen med to skeer. Bages.. til de er færdige - min ovn står på 200 grader og de er færdige efter ca. 15 min., tror jeg, må indrømme jeg ikke har holdt meget øje med uret.. hvis de lyder hule når du banker let under bunden, så er de færdige :)

De kan fint spises uden noget og jeg kunne godt finde på, at lave nogle små til madkassen - nu skal vi jo til, at have mad og frugt med hjemmefra :)

tirsdag den 30. oktober 2012

Be Positive, Patient and Persistentfunny gifs

SO CLOSE, YET...!!

Mine jobsamtaler gik godt - faktisk rigtig godt. Men i har nok gættet, at jeg ikke fik dem ik? 
Det ene sted var jeg overkvalificeret og der var ikke udfordringer nok til mig mente de. De undersøgte om man kunne finde flere opgaver - og thumbs up for det, selvom det ikke kunne lade sig gøre. Det andet var en stilling i det offentlige. Det der adskilte mig og den de valgte var erfaring fra det offentlige.. det her job var jeg ret hooked på. Jeg passede ind, de var imponeret, men.. som hun sagde, nogle gange er det bare marginaler man bliver slået på. 

Well runner-up - men jeg fik meget fine ord med på vejen og en nr. 2 ud af 200 kandidater er jo heller ikke ringe. Begge steder gemmer de min ansøgning og vil tænke på mig, hvis andet dukker op. 

Og mens jeg så er gået til og fra dette indlæg i løbet af dagen, er jeg faktisk blevet inviteret til endnu en samtale - i morgen tidlig! Så det er nok bedst jeg traver i seng nu :)

tirsdag den 23. oktober 2012

HU HU - Hovedløs hue

Karryfarvet hue søger hoved! Jeg er stadig lidt for glad for den mørkeblå af samme slags jeg lavede sidste år, den passer lidt bedre til mig (og min vinterjakke).

Der findes forskellige retro/stof-byttesider på blogs og som grupper på facebook, men jeg er ikke faldet over en til udelukkende færdige krea-projekter endnu - har i kendskab til sådan en 'byttecentral'? Det kunne være fint med en overskuelig side, hvor det var muligt at lægge sine ting ind og lave en god byttehandel :)

.. eller ville en hurtig hue-giveaway mon have interesse?søndag den 21. oktober 2012

And the winner is......

Så har jeg trukket en heldig fra hatten - okay jeg har faktisk brugt en anden metode da der var mange mange MANGE lodder i puljen, men resultatet lige så tilfældigt og retfærdigt som den gode gamle.

Mon ikke DENNE BLOGGER bliver glad i dag - Tillykke! Jeg er sikker på de vil pynte og sprede hygge i dit hjem :) Hvis du sender mig din adresse i en mail, så kommer der en pakke til dig med posten schormand@gmail.com
Kähler Cono stager - se flere nyheder her

Og til alle andre! Øv.. i vandt ikke i denne omgang, jeg ville nu ønske jeg havde flere præmier, at dele ud af! Tusinde tak fordi i ville lege med. Velkommen til alle nye læsere - jeg håber de der har fundet vej hertil via denne give away har lyst til, at blive hængende. Der er 468 af jer, altså af jer som læser med via bloglovin og friend connect og det synes jeg er vildt og sjovt og hyggeligt. Tak fordi i vil følge med i mine 'krearier', hoppe op og ned med mig over lækre loppedimser og finde jer i mig når jeg får lange... arme af, at skrive ansøgninger - og alt det andet jeg byder jer af læsestof og billeder. Det er fedt at lege julemand og jeg elsker, at sende gaver afsted til jer - flere er på vej ;)


lørdag den 20. oktober 2012

Det er lige om lidt - Kähler giveaway reminder

Søndag finder vi ud af, hvem de smukke Cono stager skal sendes til !
 du kan stadig nå, at være med lige her


torsdag den 18. oktober 2012

Bløde pakker

Jeg kan godt li' bløde pakker og rebelske postbude, der afleverer pakker i min carport når jeg ikke er hjemme og den ikke kan gå i postkassen, selvom han faktisk ikke må.. det er ikke tit jeg kigger i krogene i carporten, men det vil jeg gøre fra nu af. Allino garnet har jeg vundet i en giveaway hos Creative Tail. 

Nu er spørgsmålet bare, hvad jeg skal lave af det (og alt det garn jeg fik med hjem fra min svigermor). Der var en sød hækleopskrift med på en lille pigekjole, men vi har ingen små piger her, så jeg vil finde på noget andet.. Nogle gode ideer?? Det bliver nok et hækleprojekt, men faktisk vil jeg også gerne øve mig lidt i, at strikke igen - så hvis i ligger inde med nogle små og ultranemme begynder-opskrifter, så må i hjertens gerne smide mig et link. Jeg kan strikke ret og vrang, men der må være andre ting end halstørklæder jeg kan klare - og der er da nogle strikkekyndige i familien jeg kan trække lidt på.


onsdag den 17. oktober 2012

Har snart brug for et større hjem..

Svigermor har ryddet op i sit garn og jeg fik lov, at snuppe det jeg ville have.. det blev så en del. Fik også et par brune glas med hjem - dem kan jeg vel bruge til dims og dippedutter. Jeg har lige fyldt et stort skab med alt mit kreagrej og der kan faktisk ikke være mere.. meeen jeg hitter nok på noget.

søndag den 14. oktober 2012

Mere søndag tak

Dejlig søndag, ærgerligt den er slut om lidt. Jeg har haft besøg fra Sjælland i dag, af to gode veninder og min bror og hans skønne familie. I morgen skal Oliver, bedstemor og jeg besøge mine søstre og deres familier i sommerhus.. afhængigt af om Oliver er kvik til det, for den første efterårssnue har ramt.


Fredag fik jeg syet endnu en pude. Det er noget af mit ynglings retro stof - det lyseblå piping synes jeg faktisk fungerer meget fint dertil, det var lige hvad jeg havde på 'lageret'. 

En lille opfølgning skal i også have, nogle af jer har jo været så søde, at krydse fingre for mig efter jobsamtalen - jobbet blev ikke mit, men det var god 'træning' at være til samtale og jeg tager det ikke tungt. Jeg har (stadig) en ret stædig tro på, at tingene sker som de skal. Og - håbet er lysegrønt, jeg har endnu en samtale, at se frem til :) 

fredag den 12. oktober 2012

NoMess indeed!

Jeg er nød til, at vise jer mine (vores) nye magasinholdere fra Nomess. Er vild med dem og det klare akryl som gør det muligt, at se hele forsiden - så er der styr på magasinerne :) Har længe været på udkig efter en flot magasinholder, de har bare ikke været helt billige dem jeg faldt for.. men til 199 kr stykket kan jeg godt være med. De er købt i T.I.N.G - forfærdelig farlig lækker butik!

Mer' akryl - yes please :)
onsdag den 10. oktober 2012

Soveand til julehjælp

Jeg har syet en soveand i bredriflet rosa fløjl og det retrostof jeg var så heldig, at finde i går. 

Den skal sendes til en lille pige, hvis mor og far har lagt en ønskeseddel ind på Julehjælp. Der skal også sendes garn til fingerstrik til en anden, lidt barbapapa til en tredje - og jeg håber jeg kan være med til, at opfylde lidt flere ønsker rundt omkring. Allerede nu er der næste 80 ønskesedler fra børn i hele Danmark og hver eneste aften bliver listen længere, når de frivillige der administrerer siden har mulighed for, at lægge dem ind. 

Gruppen er oprettet for at hjælpe familier, som har det svært økonomisk, med at give deres børn en god jul. Det er udelukkende børn der bliver tilgodeset og primært pæne brugte legesager, tøj og sko der sendes. Ind i mellem også en julekurv, lidt julegodter, julepynt og hvad man ellers vil give videre til familierne. Hvis du har lyst så klik ind på Julehjælps facebookside, måske er der noget i din gemmer som kan gavne og glæde andre steder :)
fredag den 5. oktober 2012

Kunsten: At vente

De sidste dage har jeg stirret på telefonen en million gange og den har nærmest lidt flabet stirret igen rigtigt du.. klokken er nu 10.41 - før var den 10.39 og før det 10.37 - var der andet?! 

Jeg har jo ventet på et opkald - som ikke kom og så måtte jeg selv tage teten. Men tirsdag får jeg endeligt svar. Jeg har læst en masse, for det var lige det jeg kunne samle mig om. Blandt andet Annamette Fuhrmanns 'Længsler og leverpostej' (spotter noget genkendeligt her.. gid alle ville læse denne bog. Gid mine veninder ville læse denne bog - så ved vi nemlig alle hvorfor jeg ligner en panda allerede efter 2 glas vin og inden uret har kukket midnat ;). Så har jeg set The Notebook for tredje gang, det er den bedste film min mor nogensinde har fået med et ugeblad! Hvis du har set den, så ved du godt hvorfor.

Fifty Shades of grey! den har jeg også læst. Altså for et par uger siden godt nok - men da den er så hot i øjeblikket får i da lige mit besyv med. Let læsning - sure. Men virkelig god læsning? Nej særligt var jeg ved, at blive vanvittig over de mange gentagelser og hele den naivitet hovedpersonen bærer præg af (det er altså uden for normalen). Men når det så er sagt så læste og læste og læste jeg, nærmest nonstop. Pernille "Illustrafil" gav mig et link til "oversætteren"- meget underholdende læsning og hvis man opgav, at tælle gentagelserne, ja look no further - det har hun sørget for. Tag et kig her på Fifty shades of bad writing (men hvis du planlægger, at læse bogen så vent lige - det er altså en spoiler)

NU er det weekend og jeg trænger til, at komme UD af huset - heldigvis skal jeg til Second Hand Bazar i Stakladen i morgen og jeg har tømt klædeskabet for gammelt og glemt. Jeg har også en smule hjemmelavede med, men altså kun en smule.. Kig forbi og gør et kup, the more the merrier :)

Og mest for, at det ikke kun er ren tekst.. her er min lille piphans. En slags hvor-er-du-flittig-med-ansøgningerne-gave fra mig til mig.


Ha' en dejlige weekend :)

tirsdag den 2. oktober 2012

Hej med jer!

Det er ikke fordi jeg spytter indlæg ud disse dage - faktisk har jeg ikke skænket bloggen mange tanker. Jeg har været til jobsamtale.. tænk, det kan altså lade sig gøre, at komme gennem nåleøjet. Jeg har selvfølgelig været optaget af artikler om 'den gode jobsamtale', 'sælg dig selv', '10 dræberspørgsmål til jobsamtalen'. Guider til dit og guider til dat - øv din salgstale til du segner (.. og måske endda bliver i tvivl om du egentlig selv tror på det du siger)

Jeg satsede på mit 'naturlige jeg'. I sidste ende er det præcis dét de skal se og høre hver dag. Det handler om kemi - er den der ikke, så får man ikke jobbet (og bør vel heller ikke få jobbet). Min fornemmelse af dette firma synes jeg holdt stik, godt jeg ikke læste mig blind i de mange velmenende råd. Jeg synes der var god kemi. Spændende om de synes det samme.. Der er få ting der kan spænde ben for mig (en af dem er mine æggestokke.. men det er 'mit lod' og det synes jeg vi tog brodden af ved samtalen) Que sera sera !!


Jeg har testet mit nye legetøj, en kikseudstikker, som jeg fik sendt min lillebror i byen efter . Jeg har til gengæld lovet, at sy nogle Hay-lignende puder til ham - at dømme ud fra hans hele 2 flyttekasser og en microovn, så kan han vidst også godt bruge lidt 'fyld' til den nye lejlighed. Jeg har "lovet" (truet med?), at hækle noget til ham - han har spurgt om han ikke (nok) må nøjes med de her juleophæng i stedet. Jeg ved ikke om han er bange for, at et par hæklede grydelapper vil virke intimiderende på potentielle kærester.. Men det ku' jo være hun sagde "gud.. det er da nogle vildt fine musetakker du har der - er det dobbeltstangmasker den er lavet af.." og så har han jo nærmere fundet en veninde til mig, så på den måde kan jeg da godt følge ham. 

Hvad siger i - 28'årig single fyr med hæklerier, er det bare no-go? :D 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...