august 2012Tungelunden: august 2012

fredag den 31. august 2012

Fredags-ups

Først kom jeg til, at gå forbi garnbutikken...
Så kom jeg til, at trække proppen på den dyreste flaske vi har - det skulle ellers bare have været et enkelt glas af de knap så dyre rødvins-dråber på min alene-aften. Ups.

Anders er til hestemarked, ham ser jeg nok på mandag - når han er ovenpå igen ;)

Nu vil jeg nyde min (iøvrigt meget gode og alle-pengene-værd-) Amarone og måske nørkle lidt.
Ha' en skøn weekend derude!

Instagram

Follow me on Instagram: tungelunden

onsdag den 29. august 2012

Farven lilla


Åh ja, når man har sat sig noget i hovedet ! det driller mig altså stadig det kantbånd, men jeg er stædig (og efterhånden en ret rutineret opsprætter). Vil gerne sy så tæt på kanten som muligt, men så går det galt på 'vrangsiden' og det dur jo ikke - det problem har jeg ikke haft de gange jeg har syet et enkelt lag, altså uden foer, men jeg må vel bare øve mig lidt mere :)

I'm having some trouble with my top stitching not catching the back of my bias tape.. a little frustrating - well practice makes perfect, right?

mandag den 27. august 2012

KÄHLER GIVEAWAY

Kogler i kreativ og kunstnerisk fortolkning
- et moderne, stiliseret design, der med sine varme farver og klare associationer trækker skovens magiske univers med ind i vores hjem 

Sådan beskriver Kähler deres nyeste skud på stammen, Cono stagerne, som er i butikkerne fra midten af oktober. Stagerne er designet i samarbejde med keramiker Marianne Nielsen og er et sæt bestående af fire glaserede porcelænskogler i hver deres unikke form, farve og størrelse. Et moderne alternativ til de klassiske advendtstager, enkeltvis eller sammen med andre typer stager - uanset årstid vil de pynte og sprede hygge i dit hjem.

Og er du heldig, kan du vinde dem her. I samarbejde med Kähler kan jeg nemlig forkæle en heldig læser med ét sæt Conostager. Stagerne forventes, at være på lager i uge 43 og sendes til vinderen snarest derefter. 


Klik ind på Kählers hjemmeside og se flere nyheder!

Godt - reglerne er nogenlunde som de plejer. Du smider et antal lodder i puljen og krydser fingre lige indtil vinderen trækkes søndag d. 21. oktober. (du kan deltage indtil 20. oktober kl. 00.00)

1 lod: for en rar kommentar 
1 lod: til dig der er/bliver fast læser enten via google friend connect el. bloglovin'
1 lod: til dig der venligt deler budskabet og linker - på din blog, eller på facebook (snup billedet)
1 lod: til de dejlige som synes Tungelunden hører til på deres blogroll
1 lod: til alle der synes godt om Kähler på Facebook

Alle kan altså få minimum 1 lod og max 5 - men snup nu bare alle dem du kan og orker - og husk endelig, at skrive i kommentarfeltet hvor mange (samt din mailadresse, hvis du ikke har en blog jeg kan fange dig på!)

Håber mange vil være med!

Go for it :)lørdag den 25. august 2012

Not so slouchy beanie

Det skulle have været en hængehue til Oliver, men det viste sig, at jeg kun havde et nøgle af dette garn. I stedet blev det en tophue - lige lille nok og måske de der puff stitches ikke er så drengede? En pompon i toppen kunne ellers være sødt.

Jeg oplever desværre, at jeg ikke kan melde mig som fast læser på andre blogs.. jeg får at vide, at jeg allerede læser med, hvilket ikke passer. Gad vide om jeg har overskredet en kvote for, hvor mange man må følge. Har i været ude for dette - er der faktisk et max på, hvor mange man kan følge? Det kan være jeg er tvunget til, at rydde lidt op og sortere lidt i samlingen - og bruge bloglovin' noget mere.

This beanie turned out not at all slouchy and also to small for Oliver. I ran out of yarn and had to finish it of. I might try a different pattern or less puff stitches for the next one.

fredag den 24. august 2012

Tiger-lampen

Hvis i læser med hos Line, så er i måske stødt på denne standerlampe 


Lækkerhed no? 

Jeg har længe ønsket mig nye lamper til hjemmet og var på nippet til, at byde på en stor gulvlampe på trendsales lige inden jeg blev forelsket i Lines. Lampen er oprindelig rød og købt i Tiger til 199 kr, men med en omgang spray ligner den da bare en million. 

Google er min ven, så til tasterne og på nul komma fem fandt jeg en tilsvarende på trendsales - som ny og til den nette sum af 75 kr. Men hov, lampen bor på Østerbro... hvad gør man så? man ringer til en ven! Den rareste ven i verden og ejer af en kassevogn, som ind i mellem krydser porten til det mørke jylland. Anders sagde (jeg citerer) 'hmm..ok..', hvilket jo er en dejlig jysk måde, at udtrykke begejstring på :) hovedsagen er, at lampen er min - lige så snart den lander på adressen her. 

Bare mit nye spraymalingsprojekt går lidt bedre end det sidste! Lines fif er ihvertfald en god hjælp.


I fell in love with Lines lamp and found one similar on Trendsales. With a little help from a friend this lamp will soon be mine - and with a spray paint makeover Im sure it'll be perfect for our living room.

søndag den 19. august 2012

Jeg hedder stor dreng!

Jeg nåede altså lige, at sy endnu en EG hjelm uden sømrum, str. 3 som kun akkurat kan presses ned over Olivers hoved. Med sømrum tror jeg størrelserne passer. Oliver får dog ingen, modellen egner sig i mine øjne bedst til de helt små og han er jo stor - det er man altså, når man selv vælger sutten fra.

For stor til middagslur i barnevognen.. for stor til sut. Ja hvis man spørger, hvad han hedder så er svaret da også "stor dreng!".. og moderen er stolt (men tænker stille.. pyhh, nu ikke så travl med, at blive stor vel :-S) Sutten den skulle julemanden jo have til jul, men han måtte komme tidligt i år og bytte alle sutterne ud med en gave - det skete alt i mens Oliver var i dagpleje og helt uden hurlumhej. 

tirsdag den 14. august 2012

EG hjelm

Mit første sy-projekt efter et Elsebeth Gynther mønster, men jeg har rettet buen foran lidt, det synes jeg var pænest. Stoffet er en bredriflet fløjl i sart rosa og et stykke af det Sarah Kay juniorsæt jeg købte i sidste uge. 

Jeg var lidt i tvivl om, hvordan kantbåndet skulle på og om der skulle være sømrum.. jeg endte med ikke, at lave sømrum og det skulle være en str. 1 år - synes dog den ser lidt lille ud, eller måske husker jeg bare ikke, hvor stort hovedet er på en 1 årig. Er der nogen af jer, der har svaret på det med sømrum? Arbejdsbeskrivelserne skulle ifølge bogen være så udførlige, at en begynder kan gå lige til dem, men det ved jeg ikke om jeg synes med dette mønster. Resultatet blev nu alligevel meget fint af et første forsøg.
- beklager den grumsede billedekvalitet -

søndag den 12. august 2012

Postcards from nowhere


Nogle meget gamle postkort, fra 1835 og 1919 helt præcist. Synes de var lidt sjove og til 1 krone stykket måtte de gerne komme med mig hjem. Jeg har ikke lige fundet ud af, hvad jeg skal stille op med dem.. så ind til videre ligger de i en skuffe og har selskab af en masse andre småtterier, jeg heller ikke helt ved, hvad jeg skal stille op med. Samlermani?fredag den 10. august 2012

Sarah Kay

 

Endnu et fint fund, et junior dynebetræk med Sarah Kay motiver. Der kunne komme en rigtig sød vest ud af det, som den jeg lavede her.. nogle fine smække måske. Stoflageret vokser og vokser.. jeg må nok se, om jeg kan skille mig af med noget af det, jeg har lidt rigeligt af.

Symaskinen står stille lige nu, til gengæld giver jeg jobsøgningen en skalle og bruger en masse energi der - der er så mange om buddet, så det betaler sig virkelig, at være grundig. Men i morgen og søndag holder vi fri og besøger mine svigerforældre på Fur. De har lejet skomagerens hus, et hyggeligt lille bindingsværk på øen og dmi har lovet godt vejr :)

Ha' den dejligste weekend!

torsdag den 9. august 2012

SMART!

"Aii moar - hvor smart!!" Oliver synes bare jeg er fin med røde tånegle, ja faktisk har mine fødder.. eller tæer er det vel, fået mere opmærksomhed de sidste dage end ellers. Skønt, at ens 2 årige synes, man er smart - det gælder altså alt lige fra morgenhår til røde tå-negle.. og farmands 'golf-outfit'.. Det er vel bare om, at suge roserne til sig - der kommer nok en dag, hvor det er slut =)


onsdag den 8. august 2012

Lidt sødt til de sunde..


.. eller lidt sundt til de søde? Ihvertfald er disse pandekager ikke så 'farlige', de er fulde af rugmel, havregryn, bananer og æbler og har masser af frugt på toppen. De kan varmt anbefales! Opskriften fandt jeg her

Vi har levet godt i ferien. Anders er startet i motionscenter, snart også badminton - golf tæller vel også - han regner med, at han om et år til halvandet vil ligne Brad Pitt! Det skal jeg sandelig ikke stå i vejen for. Et Moi? jeg gengiver lige en telefonsamtale med min søn, han ringer mig op fra sin gule plastiktelefon:..

"hej mo(w)ar, hvor er du henne?".. Hej Oliver, jeg sidder inde i sofaen... "Nå.. hvad laver du der mo(w)ar... sidder du fast?" 

Måtte grine, han har ret.. ja jeg har faktisk tilbragt en del af dagen her og arbejdet på min kompetenceprofil, med den bærbare på skødet - måske skulle man lige gå en tur i aftensolen.. og overveje, at støve løbeskoene af!

søndag den 5. august 2012

Til skrivebordet

Det godt betale sig, at vente til man falder over det helt rigtige! Jeg har kigget på rigtig mange arbejds-/arkitektlamper til mit gamle skrivebord og pludselig var den der - til spotpris, i den lokale røde kors. fredag den 3. august 2012

Vendevest


Min første vendevest efter mønster fra sy magasinet, en str. 2. Jeg vil lave en i noget af det stof jeg viste jer i forrige indlæg, men først.. i grundighedens tegn.. skal øve mig en gang mere.

Jeg har valgt et for smalt skråbånd denne gang og kunne ikke få en pæn syning på begge sider, selvom jeg sprættede op og trimmede sømrummet helt ind. Afslutningen i hjørnet, hvor knappen sidder.. her mangler jeg et fif til, hvordan jeg får en pænere løsning.

Om ikke andet synes jeg, det er værdigt første forsøg og jeg er da ikke blevet "mønster-forskrækket" :)

onsdag den 1. august 2012

Patchwork

Min svigermor forærede mig den første stak sekskanter og Libbie har ret, det er sjovt og ihvertfald ikke vanskeligt eller nær så tidskrævende som jeg havde forestillet mig - alt efter hvor ambitiøs man er selvfølgelig. 


Jeg har fået en masse fine stoffer ind af døren, dem skal i snart se - og mon ikke det også snart er tid til endnu en lille give away, i anledningen af at jeg har passeret 300 læsere herinde og med bloglovin snart når 350 :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...