juni 2012Tungelunden: juni 2012

lørdag den 30. juni 2012

Box bag

Jeg har prøvet denne tutorial og resultatet blev ok i betragtning af, at jeg i arrigskab var tæt på, at kyle symaskinen af pommern til.. tudsegammel maskine og tråd der konstant 'klumper'. Hjørner blev syet i en fart, hank og snip til lynlås droppet.. jeg skulle bare være FÆRDIG - tålmodigheden slap op. Men næste gang, altså når min symaskinen har en af sine rigtig gode dage, så skal jeg have lavet en større udgave - med hank, snip.. ja det hele!
torsdag den 28. juni 2012

Hæklet bedstemor-sjal (DIY)

Jeg er i gang med et farverigt bedstemor-sjal lavet på en helt simpel halv bedstemorfirkant. Der er et stykke vej endnu, for det skal gerne blive dejligt stort, men det er et godt sofaprojekt og så kan man kun blive glad i låget af alle de flotte farver

 DIY 
Halv bedstemorfirkant/Sjal

(forkortelser)

rk - række
lm - luftmaske
stgm - stangmaske

Start med en magisk ring (eller saml en ring af luftmasker)

rk. 1: 3 lm (tæller som første stgm i denne og alle efterfølgende rækker), 3 stgm i ringen, 2 lm, 4 stgm i ringen

rk. 2: 3 lm, vend, 3 stgm mellem 1. og 2. stgm fra forrige rk, 1 lm, (3 stgm, 2 lm, 3 stgm) i næste lm-mellemrum, 1 lm, 4 stgm mellem sidste og næstsidste stgm fra forrige rk

rk. 3: 3 lm, vend, 3 stgm mellem 1. og 2. stgm fra forrige rk, 1 lm, 3 stgm i næste lm-mellemrum, 1 lm, (3 stgm, 2 lm, 3 stgm) i næste lm-mellemrum, 1 lm, 3 stgm i næste lm-mellemrum, 1 lm, 4 stgm mellem sidste og næstsidste stgm fra forrige rk.

Fortsæt på samme måde til arbejdet har den størrelse du ønsker. Undgå, at hækle for stramt og skift farve som du har lyst. Når du har fået den færdige størrelse kan du evt. afslutte med en fin kant (f.eks. en muslingekant)

tirsdag den 26. juni 2012

Krea-dag på slottet

Ihvertfald så tæt på Frijsenborg slot man kan komme. Lige i baghaven bor Maja nemlig - og søndag trodsede Trine og jeg DM i landevejscykling for, at komme til krea-dag 'på slottet'.

Trine kender jeg lidt, vi har fælles bekendte og så har vi vidst også delt en flaske vin engang for læææænge siden - i marts vandt jeg et af Majas hækle/strikke etuier, og efter lidt skriverier blev vi enige om, at ses. Vi fik sludret mere end vi fik nørklet her første gang, men både Maja og Trine laver jo knald-lækre ting og jeg glæder mig til, at få en masse sy- og strikkefif :) Trine strikker på en lækker norsk sweater, som skulle være nem, at gå til - men lige nu er jeg rigtig GLAD for jeg kan huske, hvordan man slår masker op!
Jeg blev forelsket i Maja's Granny Stripe tæppe, som lige anes på øverste billede.. sådan et må jeg nok i gang med. Lidt inspiration i madafdelingen fik vi også med, på bordet var nemlig nogle rester fra en forret og halløj det var lækkert !! røget laks i avokadocreme med purløg og blå birkes, lækkert ovenpå et stykke godt rugbrød... jeg strøg nærmest ned og købte ind ;)

(pssst. Maja har en giveaway hvor du kan vinde et par bloomers - var det noget?)

torsdag den 21. juni 2012

Forvandlingskugler

 

I har sikkert set malede perler mange steder - her er min version. Synes det giver et fint spil når man maler dem på forskelligt led, sådan at den ene skifter udtryk mens den roterer
Min nyvaskede dreng - når håret er lidt langt kan man rigtig lave pæn-fyr-frisure. Han er heller ikke så glad for, at blive klippet.. det er altid et langt og nervepirrende kvarter, med en hel masse gråd og det koster som regel et sæt tøj fordi de små stikkende hår selvfølgelig er overalt.

tirsdag den 19. juni 2012

SÅ' DET SOMMER!... igen

Solen er tilbage og den bliver her, ihvertfald et par dage hvis man skal tro på dmi. 
På billedet - mit nyeste køb, fed t-shirt fra Malene Birger, købt i Vanilia i Viborg.. rigtig lækker butik! Nogle (mega) gode mega-cookies efter denne opskrift, næsten.. havde ingen rørsukker, så jeg brugte halv farin/halv alm. hvid sukker og så overdriver jeg altid lidt med chokoladen - det er faktisk lige før jeg synes de blev bedre denne gang uden rørsukker. Og så hækler jeg på.. gæt hvad.. ja nemlig, en rund lilla pude :)

Efter sådan en solrig dag glemmer man næsten, at det silede ned i går - her leger Oliver i regnen, regntøjet blev testet godt og grundigt, han nøjes ikke med bare, at hoppe i vandpytter når nogle er så store, at man faktisk kan sejle i dem (uden båd) og drengen var utroligt nok helt tør da han kom ind :)

lørdag den 16. juni 2012

Ynglings

Ynglingslopper, fundet for nyligt. Øverst en kort underkjole som bestemt lignede en jeg kunne skrue mig ned i, men ak str. 32?? - så render du rundt og er en åleslank str. 32 og kunne tænke dig denne her, sig da endelig til.

Bogstaver for sjov. Og fadet med påfuglen, som jeg er virkelig glad for.. det skal lige fyldes med chokolader, mens jeg går i teenage-mode over Twilight og Robert Pattinson, selvom jeg for længe siden svor, at det aldrig skulle fange mig og ham der Pattinson var lige vel bleg til min smag .. men ok, jeg overgiver mig så, æder mine ord.. (og undrer mig stille over, at INGEN fortalte om ham med den.. øhm.. det velplejede ydre?) Nevermind og åh gud nej, nu er jeg en af dem der skal gå og vente på forsættelsen heeelt til november!

Thedåserne er fra Rema1000 - rabarber og lakrids, mum mum. Og koppen, en sukkerskål, som jeg med mine allerbedste talegaver og et hoved let på skrå, fik overtalt de rare damer i genbrugsland til, at hive ud af et helt stel og sælge løst til mig - dagene som sukkerskål er passé, nu er det en ynglings thekop - og i øvrigt Bing og Grøndahl stentøj (fik jeg forklaret, derfor syntes de det skulle koste "hele" 25 kroner. Man må da elske sådan nogle damer :)

Sidst et lille billede af næsten-ynglingsretten (sushi kommer måske før dette..) italienske kødboller i tomat med frisk tagliolini, parmasan og basilikum. Stod det til mig, skulle vi have det én gang om ugen!

Shhh.. nu begynder Twilight!

fredag den 15. juni 2012

Har du vundet?

Sidst på dagen, men jeg når det lige. Vi er vidst mange der er vilde med retrostof, ihvertfald har rigtig mange deltaget og der er smidt mange mange lodder i puljen - så mange, at jeg faktisk synes der skal en lille ekstrapræmie på bordet, derfor har jeg trukket to vindere.. med hjælp fra random.org


Vinder af stofpakke + en hjemmelavet ting blev HENDE HER
 Du får et par ting, at vælge mellem :)

Ekstrapræmien går til HENDE HER
Jeg finder et par gode ting frem til dig :)

Stort tillykke! Vil i begge være søde, at sende mig en mail så vi kan aftale nærmere


Tak til alle jer der deltog :) 
A little red apple
Hung high in a tree
I looked up at it
And it looked down at me
"Come down, please," I called
And what do you suppose?
That little red apple
Dropped right on my nose!


Tegnet en sen aften til en lidt langsommelig, men tænksom film. Billedet her yder det ikke retfærdighed, men det gør billeder af billeder jo sjældent synes jeg. Jeg vil prøve, at printe det ud på noget lækkert papir, bare for sjov og overvejer, at lave måske en lille serie af frugt i samme stil til en billedvæg

Nu vi lige er ved æbler, så må jeg virkelig anbefale den kage med æbler og kanel jeg bagte i går - pund til pund, nem og god (især lun og med en god klat creme fraiche ;) opskriften findes her


Senere i dag afslører jeg vinderen af min give away - stay tuned :)

torsdag den 14. juni 2012

Kreativt loppefund

Jeg var heldig, at finde 10 håndarbejdsblade fra 70'erne til 1 kr. stykket. Måske skulle man hækle en bikini.. selvom vejret ikke lige er til strandture i øjeblikket! Der er også mange virkelig fine sy- og strikkemønstre, jeg har plukket nogle af favoritterne ud i collagen herover

30 lynlåse, de fleste helt nye - 1 kr. stykket (det er jo altid rart, at have en...lynlås-samling)

onsdag den 13. juni 2012

Pude med pang!

 Knald-orange og knapper med grafisk mønster - i love it :) Beholde selv, eller i shoppen.. bum bum.

Nu er jeg græsenke i næsten en uge og vi har givet dagplejeren besked om, at vi sover længe - eller ihvertfald hygger lidt ekstra længe om morgenen - fordi vi kan ♥ Håber farmanden hygger sig med, at sove i telt! 

mandag den 11. juni 2012

Where there's smoke . There's fire!

Word of advice piger - føntør på lavest temperatur, GOD afstand til håret - lufttørring er et godt alternativ! Hvis der står en lille røgsky op fra hovedet, så er det ikke sikkert det er damp ;) nå jeg har da stadig hår på hovedet.

Nu til noget helt andet - nogle dejlige ting jeg har vundet gennem de sidste måneder og som jeg er lidt bagud med, at få vist frem! Heldige kartoffel am I :)

Broderet pude fra Maj 

Bogen "indret med tapeter" fra Katrine 


lørdag den 9. juni 2012

Another..

Grønt er godt for øjet, gult er... bare lækkert :-)

God start på weekenden

 Jordbær/Rabarbersaften stod foran min dør, da jeg kom hjem - tak mutti ♥ 

Anders hjembragte sushi til aftensmad og jeg fandt den fineste lille dug, den kan der helt sikkert blive noget godt ud af. Der blev også produceret en taske (ja endnu en) i gule/grønne farver - der kommer et billede senere.  Jeg tror blogshoppen skal opdateres lidt i løbet af weekenden og jeg regner med, at der snart kommer et par tasker til salg derinde.

Håber i nyder weekenden :)

torsdag den 7. juni 2012

Herhjemme er det mig der er manden..

Altså i forhold til sygdom. Synes alt bider på mig.. til sammenligning tror jeg manden i huset har været syg et par gange på de 11-12 år vi har kendt hinanden. Sidste gang var hans hals nærmest vokset sammen, og klagede han sig.. nej egentlig ikke. Jeg har det som om nogen har lammetævet mig indefra og nu KAN jeg faktisk ikke hoste mere.. held i uheld-agtigt. Det går fremad og heldigvis ! for den kære kæreste skal i gang med opgaveskrivning og fra tirsdag er jeg græsenke, mens han i en hel uge skal simulere motorsportstosse til Le Mans

Ud over, at slappe af (og kede mig en smule.. for første gang i lang tid) så har jeg færdiggjort nogle småting - f.eks. denne til niecen, som kun lige skulle syes sammen.


tirsdag den 5. juni 2012

...


Det kniber lidt med pladsen i det lille rækkehus, men der er et system.. af en art. Synes vi mangler praktiske opbevaringsmuligheder i næsten alle husets rum og måske trænger vi også til, at få ryddet ud i nogle ting. I første omgang skal der tømmes et skab, nogle lærreder må vige pladsen, så jeg kan få ryddet hjørnet her - men det må vente nogle dage, jeg har lige raget en sommer influenza til mig og mens drengene besøger farfar her på fars dag, så skal jeg vidst bare ind under dynen.

søndag den 3. juni 2012

På søndagstur - til retrohimlen

Det her er Retrohimlen - hvor Sune er gud

Jeg var så heldig, at vinde Sines give away - et gavekort til Sunes Garage. Så i dag var vi på en lille søndagstur til Brædstrup og jeg fik nogle meget fine sengesæt med hjem, Oliver fik et par fine gamle biler. Havde drengene ikke været med, var jeg blevet hængende meget længere.. der er simpelthen så meget, at kigge på - så jeg skal afsted igen, det er helt sikkert! Jeg var lidt opslugt, så jeg fik kun taget de to billeder med mobilen, men hvis du googler Sunes Retrogarage så kan du se meget mere :) Sune fik også knipset et billede af mig, med det fine gavekort jeg fik af Sine ;) Så hyggeligt, at komme forbi og ham Sune er nu så rar.

Her er de fine stoffer jeg kom hjem med - de to øverste er pudebetræk og ellers hele sæt. Jeg bytter nok nogle stykker af det, så send mig gerne en mail, hvis du har noget du vil bytte med (schormand@gmail.com)


lørdag den 2. juni 2012

Det er helt vildt!

Næsten 1400 kiggede forbi bloggen i går da jeg var fredagsperle hos Karen Klarbæk og der er kommet en del nye læsere til den sidste tid, så skønt i har lyst til at læse med!

For tiden går jeg lidt til og fra forskellige projekter.. blandt andet et hæklet iphone sleeve til min niece, et par tasker også til min niece og en til min søster.


Vi har fældet en kæmpe gran i haven. Heldigvis har min storebror helt styr på det med at fælde træer.. dog syntes han vi skulle bede naboen flytte bilen ud af deres garage, sådan just in cause.. men de var ikke hjemme. Uha, jeg holdt vejret indtil jeg så træet vælte til den rigtige side! I dag har Anders og min lillebror kørt nogle gange til og fra lossepladsen - det var som sagt en KÆMPE gran.. og der er stadig lidt endnu, men se lige hvor fin den var!

Tilbage er nu en stub og her skal stå et foderbræt til fuglene - de sad dagen efter på rad og række på garagetaget og spejdede.. jeg synes også der mangler noget, men nu overholder vi reglementerne, naboerne kan nyde aftensolen og der er en chance for, at der nu kan gro andet end mos i vores plæne.

fredag den 1. juni 2012

Fredags perle

I dag er jeg perleblogger hos Karen - tusinde tak fordi du har lyst til, at vise min blog frem.
Og hjertelig velkommen til dig som kigger forbi Tungelunden i den anledning


Jeg håber du har lyst til, at se dig lidt omkring herinde. Du kan også nå, at deltage i min give away som trækkes 15. juni (klik på billedet herunder) Ha' en skøn weekend :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...