maj 2012Tungelunden: maj 2012

torsdag den 31. maj 2012

Change away og en give away vinder!

En elefant er endelig pakket og klar til, at blive skippet afsted til solskinsøen - der bor nemlig også en lille Oliver og jeg har lavet en change away med hans mor Mia med bloggen Meyland Design - synes i skal gå ind og kigge på hendes blog, hun laver så fine fine ting! Jeg glemte i første omgang, at putte en bjælde i som lovet.. nu har den fået to og jeg håber den lever op til forventningerne :)Og så har jeg trukket lod om et børneforklæde og tekstilfarvekridt :)


 den heldige blev hende her - tillykke :) send mig din adresse på schormand@gmail.com

lørdag den 26. maj 2012

Hallo sommer.. du bli'r bare her!


Vi har været til fødselsdag i dag og har nydt det dejlige vejr i bedstemors have. Ungerne har pjasket i vand og vi har lavet snobrød. Det er ikke fordi Oliver er hemmelig, at jeg sådan sidder og holder ham for ansigtet.. når den lille gut her bliver lidt træt eller trænger til en hyggestund, så snupper han altid en hånd til, at putte det lille hoved i.. pudsig, men hyggelig vane :)

I morgen går turen til Djurs Sommerland med hele den pukkelryggede fra min mors side, endnu en dejlig dag i solen venter!

(og nu kan man endelig lave collager i Picmonkey - Hurra! den funktion har jeg da virkelig savnet:)

fredag den 25. maj 2012

En tyldrøm

Se lige min søde niece, er hun ikke fin :) Jeg var så heldig, at vinde et af Jettes flotte tyl-skørter og det skulle den lille prinsesse have. 6 timer tog det Jette, at binde de mange baner tyl og hold op et fint resultat!


Besøg Jettes blog Vinger af tyl og se hendes flotte kreationer. Hun har lavet nogle gode diy's så du selv kan lave et tylskørt - men har du ikke lige mod på det, så tror jeg Jette tager mod bestillinger :)

torsdag den 24. maj 2012


" I brusebadet er der to minutter hvor jeg
læner panden mod fliserne og erindrer at jeg
var barn engang og legede under ribsbuskene i haven
som i krystalhaller med knaldrøde lysekroner og sol
ned gennem bladhegnet og de voksne var meget
fjerne og tiden var meget tynd og sommeren bredte sig
ud til alle sider

og allerede dengang vidste jeg at jeg en dag
skulle komme til at længes efter slottet i haven under
hækken og duften af nyslået græs og at jeg
med panden mod muren ville erindre alting meget skarpere
end det egentlig var med knaldrøde krystaller og lys
ned gennem bladfald og tag af blå og hvid himmel uendeligt
højt borte"

 ♥ ynglingsdigt af Trine AndersenNår jeg lukker øjnene kan jeg næsten mærke solstrålerne gennem bladfald og dufte det nyslåede græs - tydeligt huske træerne vi klatrede i, hulerne vi byggede, det høje græs i grøften på den anden side af vejen, hvor vi gemte os.. den gule rapsmark vi løb gennem, duften af syrener og lyden af latter.

Bliver grebet af nostalgi på disse varme dage og i dag har jeg inviteret sommeren indenfor :) Vi besøgte min mor i går, fik gammeldags grydestegt kylling med persille og hjemmelavet agurkesalat og legede med vand i haven. Med mig hjem fik jeg et bundt rabarber og en buket syrener. Rabarberne blev til saft og syrenerne fik plads i den nye Jeb vase, som Holmegaard har været så gode, at lade mig 'reviewe' - den er perfekt til en stor buket med sin bløde form og enkle stil - men den har også en 'lillebror' til de lidt mindre buketter.

og her er mit barndomshjem.. pandekagehuset.. dukkehuset.. kært barn har mange navne :)

onsdag den 23. maj 2012

Taske-mani

Tasker, muleposer, indkøbsnet.. eller hvad de nu hedder :) Det bliver ikke den sidste af slagsen,  for jeg er lidt vild med, at lave dem - men de er jo også ret anvendelige, så man kan vel ikke få for mange!


Og endelig fik jeg mine strygemærker - åh ja jeg ombestemte mig jo i sidste øjeblik, Tulle*Tullé er lige på standby, nu starter jeg med disse i alle regnbuens farver. 
tirsdag den 22. maj 2012

Retro fund

En ægte retro stolehynde, tyk og blød.. jeg forestiller mig, at den måske passer til en gammel gyngestol. Fint retro håndspejl og bøjler 


Fin lille emalje kasserolle med rustrøde detaljer

Turkis/sort gulvlang second hand kjole med elastik i taljen og bindebånd, superflot men str. 38 og rigeligt stor til mig.. 


Og gamle biler, jeg kan næsten ikke stå for de her gamle køretøjer.. især metalbilerne fra matchbox. Jeg har læst mig til, at de første biler blev lavet i 1947 og jeg vil vædde med, at når samtlige plastbiler på Olivers værelse er gået itu, så lever de her endnu. Hjulene falder ikke af.. tror i det hele taget de skal have en vældig hårdhåndet behandling for, at gå itu.
Flere af disse fund kan snart findes i blogshoppen :) 
Men du er velkommen til, at sende mig en mail, hvis du har forelsket dig i noget

mandag den 21. maj 2012

Copenhagen

Ahh en dejlig weekend, som gik alt alt for hurtigt! Heldigvis har vi en sommerhustur i august vi kan se frem til! Vi var på et marked, hvor jeg fandt et par fine ting, heldigvis må man jo begrænse sig til, hvad der kan være i tasken hjem, men billigt var det og vejret var så fint. Et besøg på Malbec vinbar og lidt lækkert mad blev det også til og ja så fik jeg da også sovet. Jeg vil sige heldigvis lige til pas, ikke mere.. lørdag var jeg ellers lige ved, at trække stikket omkring midnat, for hold nu fast hvor var jeg en træt 'mommi', men jeg fik da manet mig lidt op og kom ud i nattelivet.

Læg lige mærke til de smukke skulpturer nederst til højre.. gid de var mine! min veninde bor sammen med en ultra kreative kvinde, Ida - hun tegner, maler, skriver, syr, laver smukke skulpturer... og hun har en blog som du kan besøge: Illustrations by Ida


Noget af det der fandt vej ned i tasken.. skjortebluse med 3/4 ærmer, en sød (hjemmesyet) buksedragt i et mønstret stof (hele 50 kr)


Fint stof i form af en natkjole fra 70'erne.. skal bruges til et syprojekt (sølle 10 kr)


En Wackerhaus kjole..ret fin på ryggen også og et ret dyrt mærke kan jeg forstå, kjolerne koster et par tusinde fra ny, så dette må være dagens scoop til 80 kr ;) Den ser lidt grå ud på billedet, men er faktisk fin sort. Jeg er jo en rigtig buksepige, som nok ikke har haft kjole på i et par år.. men denne her krøb jeg i samme aften, endda med et par lidt usædvanlige strømpebukser haha.. ja så det må da siges at være et godt køb på alle måder :)


 Og så kommer man lige hjem og ser, at man har vundet et gavekort til Sunes Garage!! Hvor heldig har man lov, at være!

God sommerdag til jer :)


fredag den 18. maj 2012

Hæklet sløjfe fingerring - mini DIY

Små sløjfer til fingerringe, de kan selvfølgelig også bruges på andre måder.. jeg har ihvertfald et par ideer der lige skal testes. Hvis du lyst til selv, at lave en, kommer her lige en beskrivelse af fremgangsmåden - meget simpel! 

Du skal bruge en bomuldsrest, hæklenål (her er brugt 2,5 mm), justerbar fingerring og limpistol. 

Start med at hækle 21 lm, hækl herefter 3-4 rk fm (alt efter garnets tykkelse og hvor bred du vil have sløjfen). Hækl km i alle fm og ender hele vejen rundt for, at få en pænere kant (man kan evt. bruge en kontrastfarve). Uden at bryde garnet hækler du nu enderne sammen til en ring. 

Bryd garnet, men lad en lang tråd være tilbage, denne skal snoes stramt om sløjfens midte nogle gange, bind den sammen bagpå sløjfen med den anden løse ende (du folder sløjfen så de hæftede ender er midt bag, herefter tråden omkring). Nu kan du lime den på ringen som den er, eller du kan klippe et smalt stykke stof/læder og lime det fast på sløjfen og derefter lime på ringen.

Hvis du synes den ser flad ud kan du lige stikke enden af din hæklenål igennem i begge sider af sløjfen :)

Beklager de dårlige billeder.. har glemt, at slukke kameraet sidst jeg brugte det, så jeg måtte ty til mobilkamera som ikke tager gode billeder om aftenen. Smider lige nogle bedre ind på et tidspunkt :)

torsdag den 17. maj 2012

Ladies weekend

I morgen tidlig går turen til KBH :) Tøseweekend med det hele og dmi har lovet sol og varme, helt helt perfekt (man skal tro på det!) Glæder mig til at hygge, sludre, spise, drikke, sludre, ose og sove længe! Nogle af jer der ved, om der er nogle små gode markeder i KBH denne weekend? 

Jeg har syet endnu en taske og der skal  lidt garn i til turen, jeg hækler nemlig på en stribet elefant til en lille byttehandel.

Rigtig god weekend til jer :)


onsdag den 16. maj 2012

En tur i Stof og Stil..land

Det kan varmt anbefales, at tage sin 2 årige med i stof og stil. Først og fremmest er det nok den mest farverige labyrint en 2 årig kan forstille sig, ja og så hænger der jo alle mulige sjove ting i loftet og der er oven i købet et legehjørne med rutsjebane og store puder - underholdningen er helt gratis. Du sparer oven i købet penge, for du når ikke, at studere mønstre og farver mens du prøver at holde trit med din 2 årige, som med hånlig høj latter og 'du kan ikke fange mig' blink i øjet piler op og ned af gangene. Mens du står ved kassen, med de forkerte knapper på båndet (som du i al hast ragede i vognen for, at komme en række lynlåse til undsætning) kan din 2 årige jo studere hylden med de mange flotte farver sytråd.. han hjælper også gerne damen på den anden side af kassen, med at slå varer ind.. alle ved da, at en 2 årig lige er dét hurtigere end en gennemsnits-ekspedient. Alt i alt en lige så god oplevelse for et barn i den alder, som ethvert andet sommerland.


Han var faktisk god til at holde ved vognen (som de gør i dagplejen) men tålmodigheden slipper jo op, når man skal vente på puder fra lageret.

Knapperne, de skulle lige ha' været et nummer større, men nu bliver det sådan.. man kan jo altid skifte dem ud (som om..) Ellers er jeg ret tilfreds med puden her, jeg har gang i både en ensfarvet lilla og en MEGET orange, mest fordi jeg havde nogle ret store nøgler liggende i de farver og ikke så meget fordi jeg gør mig forestillinger om, at de får lov, at pryde sofaen herhjemme ;) Opskriften på puderne har jeg fundet her, har dog bare hæklet der udad og ikke fulgt den så nøje - i alt har jeg 16 rækker til en pude på ca. 40 cm.

Din og Min Kogebog


Diætist Rikke Lunau Storm står i spidsen for en kogebog for børn som McDonalds støtter og udgiver i september. Kogebogen er ment som inspiration til børn og forældre til, at lave gode, sunde og lette måltider fra morgen til aften og en opfordring til, at lade børnene være med i køkkenet. Du kan læse mere om projektet og indsende din egen opskrift lige her. Diætisten udvælger 20 af de bedste opskrifter og samtidig er du med i lodtrækningen af 10 gavekort til 500 kr.

.. og hvis blot du giver dig til kende i kommentarfeltet herunder (skriv mailadresse, hvis du ikke har en blog) trækker jeg lod om et børneforklæde med tilhørende tekstilfarvekridt som barnet selv kan farvelægge - så skulle i være klædt på og klar til, at gå til gryderne! Alle kan deltage og jeg trækker lod d. 31. maj :)indlægget er sponsoreret, ordene er mine egne


søndag den 13. maj 2012

Retro tote

Lørdag aftens nemme syprojekt, lidt smartere end de firma-net jeg ejer - jojo nogle vil nok være uenige ;-) 


Mors dag i dag og af en eller anden grund er jeg tidligt oppe? Nå det er rimeligt nok, jeg fik nemlig lov til, at sove længe i går efter en hyggelig fredag i selskab med en 'gammel' kolloga og nogle cocktails - ikke mange cocktails, bare lige nok til, at jeg følte mig lidt gammel dagen efter.

Senere i dag skal vi rundt til vores mødre med mors-dags gaver og lige nu leger Oliver og jeg butik (hvad man ikke kan få for 1 krone) og spiser luftspaghetti med luft-kødboller i tomatsauce :)

torsdag den 10. maj 2012

Bootiful blanket


Tæppe nr. 2 in the making. Jeg kan ikke få mønstre og farver på billedet til helt, at afspejle virkeligheden i dag.. men jeg er mere tilfreds med syningerne denne gang - og vi siger ikke til nogen, at række nr. 2 fra oven skulle have været nr. 1... det nummer lavede jeg også sidste gang og #!/&#€ hvor er det irriterende, nu sker det altså heller ikke igen har jeg bestemt! 

onsdag den 9. maj 2012

Kosmetisk behandling

Bloggen trænger til et ansigtsløft - jeg skifter måske lidt frem og tilbage indtil jeg finder det rigtige, så jeg håber i vil bære over med mig. Jeg roder med html koder og indstillinger.. og krydser fingre for, at jeg ikke ødelægger noget undervejs! 

Ind til videre har jeg lavet disse headere, men har lidt mere på tegnebrættet.. hvis evnerne rækker.De er lavet i Keynote, et program til powerpoint præsentation på mac. Jeg har downloaded forskellige gratis fonts som jeg leger lidt med og med tungen lige i munden har jeg 'klippet' min gamle skrivemaskine ud af et billede - sidst men ikke mindst har jeg brugt et gratis program der hedder Skitch til, at 'tage billede' af headeren. Det er virkelig smart, man kan tage billeder af hvad som helst på sin skærm og dermed gemme det som billedefil - hvad det ellers kan ved jeg ikke endnu, det er ind til videre det eneste jeg har brugt det til.

Jeg kan faktisk godt blive lidt bidt af, at rode med html koder og programmer, det er så fedt når det lykkes, men jeg bruger også en del tid på, at sætte mig ind i det. Der er nærmest ikke det du ikke kan finde en vejledning (for dummies) til på nettet. Nu skal jeg have knækket koden til, hvordan jeg får gjort headeren bredere i html.. og så er det jo lige det der med, at vælge ;)mandag den 7. maj 2012

Give away til de retroglade!Du kan vinde disse 7 forskellige retrostoffer (FQ størrelse og nogle større) + en lille hjemmegjort ting som jeg endnu ikke har bestemt mig for .. hvad kunne i tænke jer det skulle være?

Du får:
1 lod for at være/blive fast læser (Google Friend connect eller Bloglovin - links findes i sidebaren)
5 lodder for fast læser + link til give away'en i din sidebar eller et indlæg på din blog

Husk at skrive i kommentarfeltet hvor mange lodder du deltager med :)

Jeg trækker lod d. 15 juni og i kan deltage indtil d. 14. juni kl. 00.00
Håber i vil lege med :)søndag den 6. maj 2012

Jeg er blevet inspireret..

lad os bare sige, ret kraftigt(!).. af Maja Rose, som laver de mest fantastiske streger! Det er noget tid siden jeg tilfældigt faldt over hendes blog og siden har jeg gået og kigget på mine vægge og tænkt.. hvor kan jeg mon lave den Maja Rose væg? Jeg skal helt sikkert eje nogle af hendes tegninger og jeg synes lige i skal smutte forbi, for der må simpelthen være andre end mig, der synes det hun laver er fabelagtigt.. OG hun fortjener så meget at få flere faste læsere!

klik på billedet her under for, at komme videre til hendes blog :)

I går købte jeg selv en tegneblok og allerede har jeg lavet mange mange kruseduller, små tegninger og tekster. Som jeg sagde, kraftigt inspireret af Maja, hvorfor jeg for god ordens skyld har skrevet til hende inden jeg poster dem her.

Tekst falder mig nogenlunde nemt, tegning not so much - men hold op, hvor jeg hygger mig med, at sidde og kombinere de to - less is more og til sammen siger de jo lige præcis det der skal siges.

 
 

lørdag den 5. maj 2012

Drengestreger..

Det startede faktisk da jeg ventede Oliver, nogle lidt for friske drenge morede sig med, at skræmme livet af mig ved at banke hårdt på ruderne sen aften/nat. Da Oliver var et par måneder gammel begyndte de også, at smide fyrværkeri ind på terrassen, lige ud for hans vindue.. det var dråben - så en aften sad vi begge med kondisko på og ventede på at rødderne skulle vise sig og ganske vidst.. så sprang vi hver vores retning, Anders af terrassedøren og jeg ud af hoveddøren og da en enkelt var så uheldig, at skride i sneen, ja så var han 'taget på fersk gerning'. Han fik en verbal opsang og fik forklaret med ret store bogstaver, at vi altså havde en 2 mdr. gammel dreng der sov. Selvom de andre (for de var vel en fire stykker) var stukket af, så regnede vi med, at vi havde hørt det sidste til dem. Det hul i hækken de benyttede sig af er nu ved, at gro til og dermed er den fristelse jo væk ikke?.

NEJ, efter mange rolige måneder er de nu igang igen. Nu da hækken er mindre tilgængelig, kaster de bare ting ind på ruden i stedet. I dag hænger der, hvad der ligner en stor håndfuld hakket oksekød ned af vores ene vindue.. MANGE TAK! og hvad gør man lige ved det? Hvad gør man den dag de kaster noget så hårdt, at ruden baldrer (VE den der baldrer en rude ind til min sovende dreng!) eller den dag det bliver for kedeligt, at kaste med ting og de måske bliver lidt for kreative?

Tilsyneladende er de mest modige når de tror jeg er alene hjemme, da de var forbi i går var Anders gået i seng. Jeg er simpelthen så træt af det.. det er rigtig ubehageligt, at føle sig 'overvåget' og tænk nu, hvis ikke det var os, men f.eks. den ældre enlige dame der bor overfor os, de havde udset sig. Med en dreng der nemt bliver bange for forskellige ting er det her bare ikke så sjovt. Og hvad laver drenge på den alder (dem vi dengang konfronterede var nok 10-12 år) egentlig ude så sent! Jeg ved ikke hvad vi skal gøre ved det, ignorere det og håbe de kommer på bedre tanker er sikkert mest fornuftigt, men det har jo ind til videre slet ikke hjulpet :(

torsdag den 3. maj 2012

En aarhusiansk sangfugl

og min allersødeste veninde. Randi synger i bandet Ladylion og jeg har lyst til, at dele deres seneste video med jer - så læn jer tilbage og nyd Randi's smukke og blide stemme 

arrgh, i får da lige en mere ;)

onsdag den 2. maj 2012

Fornyelser i det lille hjem

Et billede har endelig fået et søm, at hænge på..
Jeg har malet spejlet, pink - men Anders er ikke ubetinget fan og det vidste jeg nok på forhånd, men det er også ok jeg kan sagtens leve med en mere neutral farve. Det skal måske også lidt højere op så han ikke skal bukke sig for at tjekke fritsen :)
Sidst men ikke mindst nyt maleri på væggen. Moustache - jeg går og kigger på det og er ikke helt sikker på jeg er forelsket. Det er lidt stort, det er også et lidt ujævnt lærred der er malet over og måske vil jeg allerhelst bare have en fed plakat.. jeg har fundet er par stykker, men de er alt for små. Om ikke andet er det dejligt lysere end det gamle. Nu skal jeg overveje om det er en keeper, i så fald skal det ned til indramning.

Og lige nu maler jeg grimme brunlige køkkenfliser! Det er som, at få 10 m2 mere.. hvorfor har vi  ikke gjort det noget før!! Når man står med noget nymalet falmer alt omkring det og pludselig synes jeg, at skabslåger og vægge trænger til en tur, men det bliver altså ikke nu! Lampeskærmen har også fået første lag, desværre kommer jeg nok til, at slibe lidt ned og prøve igen. Endeligt er det nye gamle skrivebord kommet ind og venter på både maling og nye greb - pyh! nok at tage fat på. Jeg er helt øm i kroppen af al det malerarbejde :) Hvorfor er der ikke noget der hedder sekund-maling? ligesom sekund-lim - til de travle (læs: mindre tålmodige)

tirsdag den 1. maj 2012

Sommer

Solen skinner og vi kan godt finde sommerskoene frem! Jeg har lige købt sandaler og sko til Oliver fra ByKier, modellerne minder om dem vi havde sidste år, vi har handlet der flere gange og er glade for både kvaliteten og deres gode service. Lige nu har de 20% på alle børnesko og -sandaler, så hvis i står og mangler, er det måske nu i skal slå til :)

(dette indlæg er ikke sponsoreret - blot en "servicemeddelelse" fra mig til dig)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...