april 2012Tungelunden: april 2012

mandag den 30. april 2012

Næsten færdig - hæklet pude

Pudeetrækket er færdigt, nu mangler jeg kun en rund monteringspude så den får den rigtige form, nogle større overtræksknapper og at udvælge det stof de skal betrækkes med. Her har jeg lige prøvet med en alm. firkantet pude og lille stofbetrukken knap jeg havde liggende :) 

I dag har jeg virkelig nået noget, blandt andet er spejlet malet og jeg har fået et nyt kunstværk på væggen, meeeen mere om det senere :) 

søndag den 29. april 2012

Men hvem er du?

Jeg har rundet 177 faste læsere via friend connect + en håndfuld eller to via bloglovin og jeg ved der sidder mange 'ikke faste' (men alligevel faste) og læser med. Op mod et par hundrede lægger dagligt vejen forbi og det er jo skønt at så mange vil kigge med :)

Bloggeriet er godt for mig på rigtig mange måder, jeg er vild med den konstante inspirationsstrøm og det netværk af 'ligesindende' man langsomt får opbygget. Det giver mig en hel masse energi til, at gå i gang med alverdens projekter og for en som ikke er i ro ret længe af gangen, ja der er det jo guld værd. Især har det været guld værd i forbindelse med, at jeg pludselig har fået rigtig meget tid i kalenderen! Ofte er det de samme dejlige mennesker der grifler et par ord i kommentarfeltet og gud hvor er det værdsat! Mon ikke de fleste bloggere på et eller andet tidspunkt får tanken om man "råber ud i intetheden" - og det er ikke fordi det er kommentarerne driver værket, slet ikke, men det giver lige den ekstra motivation. Jeg prøver selv, at smide et par ord på de indlæg jeg læser - men erkender også, at med alle de mange blogs jeg følger er det svært, at nå hele vejen omkring og sådan er det nok for de fleste af os.

Men jeg er nysgerrig og kunne godt tænke mig, at høre: hvem sidder derude og hvad bringer dig her forbi? :)

(..og har du ikke prøvet at kommentere før, ja så er det ikke sværere end at skrive i det tomme felt under indlægget og trykke udgiv :)
Skal du nå at være med?

Tirsdag 1. maj trækkes vinderen af en valgfri plakat og kortpakke fra SNE Design - du kan deltage indtil mandag kl. 00.00, skal du lige nå, at være med? så klik her


lørdag den 28. april 2012

Rheinmetall ♥

Puffen fik lov, at blive i butikken for jeg var i tvivl og.. tjah, jeg faldt jo over noget bedre. De rare damer i butikken lokkede ellers med, at sætte puffen til side nogle dage endnu, så jeg lige kunne tænke lidt over det - men nej, hvis den stadig står der næste gang jeg kommer forbi (og jeg tvivler) så er det måske meant to be. Ind til videre vil jeg bare glæde mig over disse loppesager


Jeg har en del malerarbejde forude.. lampe, spejl, skamlen som du ser i spejlet (som iøvrigt er en gammel loppe som jeg har to af), mit fine skrivebord, hvor skrivemaskinen skal stå og sidst men ikke mindst det 1x1,5 meter store lærred jeg er gået i gang med, at male. Forandring fryder og det er tid til, at gøre lidt herhjemme - jeg har også nogle grimme køkkenfliser der skal males... og jeg vil gerne have nye klinker i entreen... får hele tiden nye ideer, men nu må jeg vidst hellere tage én ting af gangen!

fredag den 27. april 2012

Nyt VS Brugt

Yderst sjældent køber jeg tøj til mig selv i en genbrugsbutik, dertil er jeg bare lidt en sucker for duften af det nye og helt nye lækre farver. Men ind i mellem finder jeg noget fint, der til en forveksling ligner nyt, som denne kortærmede skjorte med røde hjerter fra Red Rabbit - for et par uger siden købte jeg en lækker strik med hvide hjerter fra Oasis.. elsker ♥'er.

Fra fangsten i går, et lyserødt babysæt og et børnepudebetræk med dyr


torsdag den 26. april 2012

Loppe-overvejelser

Jeg har fået lagt et par ting til side i en genbrugsbutik.. det er alle de tunge ting jeg er faldet for i dag og her er de rå billeder fra mobilen. De havde også det fineste skrivebord!! MEN sådan et har jeg jo og jeg må vidst nok ikke få flere.. det ene fylder jo allerede skuret så Anders' seneste impulskøb ikke kan være der (få timer efter jeg har købt en barbeque marinade har Anders købt en webergrill OG meldt sig ind i weberklubben.. det havde jeg bare ikke set komme!) 

En kæmpe stor loftlampe/pendel er lagt til side.. Synes den har lidt PH over sig og med en gang spraymaling kan den blive ret så fin tror jeg!! De havde hele 3 af slagsen, men ak hvor skulle de da alle sammen hænge.. (hermed et tip, hvis du mangler sådan en). 
Dernæst falder jeg næsten over en vaskeægte vintage puf, den vejer som et ondt ord og jeg må indrømme (overfor for jer, ikke ham herhjemme), at jeg da ikke lige ved hvor den skulle stå.. jeg er bare ret sikker på, at den ikke skal stå dér i butikken ;)
En amagerhylde, dog ikke sat til side -  jeg gætter på hver tredje blogger har en og synes det ser så fint ud når de er malet, pyntet fint og måske hængt op på væggen i et børneværelse, men.. nej jeg tror bare aldrig jeg bliver forelsket i amagerhylden. Til gengæld kan jeg sagtens blive småforelsket i en ormeædt skuffe fra min fars gamle arbejdsbord og fint forestille mig hvor smuk den kunne blive med lidt maling og sirligt pyntet (det lyder langt fra normalt når jeg sådan lige tænker over det!)
Jeg fandt da også et par ting jeg kunne have under armen og dem tager jeg lige et billede af lidt senere :)

onsdag den 25. april 2012

Dette er lavet til en særlig sød pige jeg kender som trænger til lidt opmuntring - jeg har lånt et citat fra selveste Peter Plys, han er temmelig klog den lille fyr. 
Når livet viser tænder er det værd, at huske på :)

Jeg fik også en..

Marie har været så sød, at sende den til mig fra butikken på Amagerbrogade - Tusinde tak :) Oliver har allerede ringet til gud og hver mand - og Peter Plys selvfølgelig. 


I dag har jeg været ved, at "muge ud" i bryggers og vores skænk.. utroligt så meget skrammel man gemmer, jeg har har smidt flere poser papir og småting ud - hvordan kan det så lade sig gøre, at skænken stadig er fyldt? Klædeskabet er næst i rækken og det trænger.. VIRKELIG! 

tirsdag den 24. april 2012

Farveklatter til børneværelset

Den øverste i retrostof og den røde i nyt stof. Ranken er ca. 1,5 meter og vimplerne ca. 12x13 cm. Jeg har to af hver ranke, så send mig en mail hvis du er interesseret i sådan en :) (schormand@gmail.com)

søndag den 22. april 2012

Sunday blues

Ja sådan en weekend går virkelig hurtig! Vi er lidt trætte ovenpå en hyggelig lørdag med familie og tur/retur roadtrip til Hillerød. Ungerne brugte det meste af dagen på trampolinen i haven, troede jeg havde taget et par billeder, men havde i stedet optaget en lille video.. så det eneste jeg har fra lørdagen er et billede af den fletning min søster udstyrede mig med. Og ja, det er garn der ligger der foran mig, jeg nåede den ene side af puden i bilen og er nu i gang med bagsiden.

Søndagsmenuen.. elsker gullasch og kartoffel-knoldselleri mos og det blev ekstra godt i dag. Kunne ikke finde gullash-tern så jeg købte en grydesteg og skar den selv ud og jeg tror faktisk aldrig nogensinde jeg kommer til, at købe tern igen! Har aldrig rigtig fundet et god opskrift på det, så jeg har 3 forskellige og så improviserer jeg bare og og håber på det bedste ;)fredag den 20. april 2012

Før symaskinen får overtaget!

Tænk hvis jeg helt glemmer hvordan man hækler - det må jeg hellere holde ved lige! 
I morgen går turen til Hillerød og 2x11 års fødselsdag, sådan en lang køretur er jo ideel til et lille hækleprojekt og derfor er jeg nu i gang med en rund pude i puff-stitches. Umiddelbart skal den bare være råhvid hele vejen igennem, det trænger mine øjne til og jeg tror den vil passe fint sammen med farvede puder - måske i 70'er stof ;)


Her er Oliver i gang med hvad der må være fodboldgolf? Vejret var jo simpelthen så fint i går eftermiddag og så skal man da lege ude - og underholde naboerne ikke mindst, de kan ihvertfald ikke regne med, at liste sig forbi matriklen uden at stoppe op for en lille sludder.torsdag den 19. april 2012

Strygemærker - almost there!

Er næsten sikker på de bliver sådan her, skal bare bestemme mig for en sidste lille detalje... udtalen :)
Overvejer at droppe de mange farver til fordel for grå/hvid..
(billederne er fra scannex)

Og så har jeg øvet mig lidt mere i, at sy nederdel og den blev rigtig fin denne gang - lommen var en prøve, men synes det ser meget fint ud.onsdag den 18. april 2012

Mere retrostof og en lille nederdel

Flere af de gode sager! De to øverste fra Trendsales og de to nederste en byttehandel med Vera - noget klarere i farverne end her på billedet. I morgen er det iøvrigt slut med redigering i Picnik, men Picmonkey ligner en næsten nøjagtig kopi, så det må nok være den jeg bruger fremover. Hvor redigerer i jeres billeder?
  

Min første lille-pige nederdel - fin med dobbeltsøm und allez. Elastikken har allerede snoet sig et par gange, så løbegangen skulle nok ha' været en smule bredere.tirsdag den 17. april 2012

Færdigt tæppe

Kastede mig over tæppet igen her til morgen og her er det færdige resultat - med et lille.. øv. For jeg gik jo alligevel i gang med, at sy det på langs ved syningerne og det fortrød jeg faktisk straks - skulle ha' holdt mig til første indskydelse, at det ikke ville se så pænt ud når syningerne ikke var knivskarpe. Dernæst kantbånd, som jeg skulle ha' valgt en smule bredere - det kæmpede jeg virkelig med og syningerne blev ikke ret pæne! Det er mit "læretæppe", håber det næste får en lidt pænere finish.

Vi er i gang med operation 'sov-godt' og jeg har derfor har været oppe 3-4 gange i nat for, at få (en ikke helt samarbejdsvillig) knægt til, at sove videre i sin seng.. første gang var vidst 1.30.. så holdt vi op med, at kigge på uret, men det lykkedes :) Jeg regner med, at den næste uge bliver laaang. Ville gå i seng igen da drengene var kørt, men det dur bare ikke når først jeg er vågen - så først tæppe, så bad, så kaste sig på sengen og gå kold..

.. hvad sker der så! Når lige, at være væk en halv times tid, så banker det på døren.. kommer til mig selv, men er kun er iført undertøj og for at komme til nærmeste beklædningsgenstand skal jeg forbi hoveddøren (med glasrude..) så er jeg fanget i soveværelset. Ville altså ikke risikere, at blotte mig for posten (som jeg da mente kørte forbi tidligere?), naboen (kunne godt være naboen der ville holde bestyrelsesmøde tænkte jeg?) eller en eller anden lille dreng der sælger skrabelodder - Har senere ud af, at det faktisk var posten. Godt pakken var til Anders, jeg tror han synes posten kommer forbi lidt tit - det hjalp ikke, at Oliver ville fortælle Anders, at han havde hentet posten nede ved hegnet forleden, for det blev til noget med Oller..mor-og-posten - jeg kan kun sige, at det eneste der er mellem mig og posten, er pakker ;) 

mandag den 16. april 2012

Stof slange

En 225 cm lang retrostofslange :) Vi har godt nok en vi har fået i gave engang, men jeg var jo nød til at lave en selv i nogle af de smarte stoffer jeg har fået. Denne her ryger på trendsales.

I dag har posten været med lidt mere stof som jeg glæder mig til, at sætte saksen i og så har jeg jo været et smut i stof og stil, hvor jeg købte ind til bagside og kantbånd til babytæppet - samt noget bredt mørkebrunt fløjl som jeg godt kunne tænke mig, at sy bukser af til Oliver.


I går fik Oliver iøvrigt én på opleveren, da Onklen havde taget de helt store 'haveredskaber' i brug for at grave et gammelt (og meget solidt støbt) drivhus op i bedstemors have... stor dag for en traktor-glad gut. Som med alt andet der larmer - altså alt fra føntørrer til tunge maskiner - så var den mest interessant på afstand, men i løbet af eftermiddagen blev han da mere og mere modig og til sidst var han også inde og sidde bag rattet et øjeblik. 

Han sov i øvrigt så godt hele natten i sin egen seng, helt slået ud af den friske luft og det er godt (!) for jeg har bestemt, at det nu må være slut med, at hente ham ind til os om natten - de fleste morgener har jeg det næsten som om jeg har drukket aftenen før og når man så får lov, at sove en hel nat uden, at skulle op eller ligge i ske med en uro, så kan man godt mærke forskellen.

lørdag den 14. april 2012

Første lappetæppe i retrostof

Det mangler jo bagside og kantbånd så jeg må et smut i stof og stil i næste uge. Ikke alle syninger er knivskarpe og jeg har også på en eller anden måde fået vendt en række forkert.. men i forhold til, at det her er mit første forsøg er jeg fint tilfreds (har jo nærmest lige lært at sy lige ;)) Noget af stoffet drillede mig lidt, det gav sig nemlig en smule da det fik en tur med strygejernet - jeg ved ikke helt om det skal quiltes på langs, det var måske pænest hvis alle syninger matchede 100%. 

Der er lidt arbejde i sådan et (og det her er bare et babytæppe), men synes det er rigtig sjovt - det er næsten som, at male på et lærred, når man står der og prøver at få balance i farverne! Jeg har allerede lyst til, at gå i gang med ét mere, men jeg mangler jo stof! Uha det kan godt gå hen og blive en dyr hobby..


fredag den 13. april 2012

Elsker fredage II

Ja fredagen blev absolut ikke ringere da drengene kom hjem!

Anders kom hjem med aftensmad og en fin fin gave til mig :) Nu er der popcorn! (og læg lige mærke til hvor synkront de indtages) God start på weekenden synes jeg.
Jeg har allerede sat saksen de stykker stof der kom med posten, håber det bliver et fint lappetæppe - det er ihvertfald hensigten, nu håber jeg bare jeg kan finde ud af, at sy det rigtig sammen.

Elsker fredage!

især når posten kommer med pakker indeholdende....
Så er der lidt til samlingen og måske lidt, at gå i krig med i weekenden :) Stofferne har jeg byttet mig til hos Sidsel og Eva og lur mig om ikke der er lidt mere på vej i posten lige straks.. 

torsdag den 12. april 2012

Tungelunden på Bloglovin

Jeg har tilføjet et link til min sidebar, så klik på denne dame hvis du har lyst til at følge min blog via Bloglovin 

onsdag den 11. april 2012

En kreativ blogudfordring

Jeg hoppede med på legen hos Bettina og modtag kort efter 5 forskellige materialer:

2 blå perler, 2 kvaste, en læderrest, 2 små blomster og en kæmpe knap!


Og TA-DAAA... 


"Drunk punk bottle cover".... Ja noget skulle den da hedde! Der er iøvrigt kun én kreation her, jeg har udnyttet for- og bagside. Pyh jeg synes virkelig jeg blev udfordret, besluttede på forhånd ikke at bruge mere en 30 min. på det og jeg tror den blev til på små 20 - det ligner noget en fra 1. klasse har lavet, men det var sjovt at gå i barndom igen :)

Nu er det DIN tur! De første 2 der melder sig under dette indlæg får tilsendt 5 materialer af mig og har så 10 dage til udfordringen. Læs mere her 

KOM FRISK :)


tirsdag den 10. april 2012

Et lavpunkt er nået..

..ihvertfald har ungerne i dagplejen nu to køkkenredskaber mindre i sandkassen. 
(unger, jeg gi'r is en dag!)

Ja jeg kan ikke gøre for det, der må gerne grines.. min underbevidsthed havde åbenbart ikke glemt de her stykker emalje, for jeg har drømt om dem - drømte også, at vi glemte at hente Oliver og jeg modtag tre knap så muntre sms'er fra vores dagplejemor om ikke snart jeg kunne tænke mig, at hente min søn - er det ikke noget med, at når man siger det højt så sker det ikke? Så syntes hun da jeg skulle snuppe den noget medtagne Lotus kedel og lille krukke-tingest med hjem. Det gjorde jeg så og den ene er allerede fuld af basilikum (som ud over at være en flot urt også bare dufter fantastisk!) Kedlen skal på havebordet til sommer, fuld af blomster :)


mandag den 9. april 2012

Kunsten på væggen

Før vi fik Oliver malede jeg meget.. Måske genoptager jeg det en dag når plads og lyst er der, især pladsen, for det fylder meget og lysten forsvinder helt ved tanken om, at skulle finde frem og pakke væk igen - jeg skal kunne gå til og fra.

Nu trænger vi bare sådan til nyt på væggen.. jeg er træt af, at kigge på det maleri der har hængt der i nogle år nu. Trænger til noget lækkert, gerne lysere eller mere enkelt, så det giver plads til flere farver andre steder i rummet. Overvejelser har ind til videre været tapet eller wallsticker.. men jeg har ikke fundet noget vi begge kan holde ud i længere tid. Tror lige jeg skal bruge lidt tid på Pinterest.. der må da være noget! Ellers må jeg se om der stadig er lidt maling i bøtterne.


Vi har lige været forbi min søster med en lille blomst, det er jo i dag hun fylder år. Det gik heldigvis fint på restauranten i går, Oliver fik god motion rundt om den måske længste buffet jeg nogensinde har set og han sad kun stille ca. halvandet minut af gangen, men her er så en af fordelene ved, at være en stor familie :) I eftermiddag skal jeg ud med en blomst til min lille far, han ville også have haft fødselsdag i dag. Og ellers står dagen bare på afslapning - mon ikke det bliver lidt hårdt, at komme ud af sengen i morgen tidlig :)

søndag den 8. april 2012


Hækler på en lille to-farvet vest i blød økologisk alpaca. Opskriften har jeg haft i gemmeren længe, jeg fandt den dengang jeg lige var ved, at lære at hækle.. den bliver for lille til Oliver, men det er fint, trænger bare til et lille sofa-projekt. Stoffet er fra min stofpusher aka mor og niecen på 3 kunne lige passe den lille tunika :)

I aften skal vi til endnu en fødselsdag, vi skal på restaurant - er spændt på hvor afslappende det bliver med en dreng der ikke har tid til, at sidde stille ret længe af gangen, men der er et legerum og fætre og kusiner så mon ikke det går :)

God påskesøndag til jer :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...