februar 2012Tungelunden: februar 2012

lørdag den 25. februar 2012

URO

En uro til Olivers dagplejemor (hvis den bliver godkendt). Hun bestilte små ugler i stærke farver, men jeg var allerede ved at gå til da jeg så hvor mange smådele hver enkelt ugle bestod af.. amigurumi (altså små hæklede kræ) bliver nok aldrig min store lidenskab. 

Nu er jeg spændt på hvad hun siger til denne her.. Det er sommerfugle til en lillebitte pige - hvis i skulle være i tvivl ;) Mon jeg kan sælge den på, at det må være lidt sjovere at pludre til en smilende sommerfugl end røven af en ugle?fredag den 17. februar 2012

T-shirt necklace

Idémappen bugner af gode ideer, men der tilføjes flere end der bliver prøvet af.. det må jeg se om jeg kan få gjort noget ved. 

Her faldt jeg engang over en sjov 'no-sew' ide og jeg kan jo rigtig godt li' konceptet 're-use', så her er hvad jeg fik ud af min for længst udtjente, men elskede red rabbit t-shirt...

Synes den blev lige lovlig lang, så jeg har lavet en sløjfe og syet et stykke brunt læder på. Man kunne også sagtens bare lave en knude, 'forme' en blomst eller flette nogle af dem sammen. Børn kan lave den her og det tager ikke mere en 10 minutter. Et godt tip er, at ryste den godt af for t-shirt fnuller inden brug - det ville jeg nemlig ønske jeg havde gjort ;)
Jeg kan holde mange bolde i luften...

.. mens jeg står på nakken af mig selv og siger alfabetet bagfra. 

Skriver ansøgninger, som i måske kan fornemme og sætningen allerøverst er vidst endnu ikke gået af mode.. men jeg tror nu jeg prøver, at være lidt mere original. Budskabet er fint, jeg synes måske den er lidt letkøbt og så kender jeg faktisk ikke en eneste, som ikke praktiserer det her med at jonglere i en ganske almindelig dagligdag :) 


onsdag den 15. februar 2012

Lidt mere denim

En lille denim pung blev der også ud af kærestens jeans, men nu er jeg også færdig med at klippe i dem :)


tirsdag den 14. februar 2012

Hvad ville du vælge?

Jeg har vundet en rigtig lækker giveaway ved den amerikanske blogger Delia med bloggen http://deliacreates.blogspot.com/

En valgfri hækleopskrift fra Etsy shoppen TwoGirlsPatterns !! Men ihhh.. ælle bælle mig fortælle.. det er svært at vælge!

Se da lige de lækre støvler her
mandag den 13. februar 2012

Guld i garagen

Under et gammelt arbejdsbord og mellem støvede dingenoter i min mors garage, anede jeg lige enden af en trækasse.. Står normalt ikke og glaner ude i garagen når jeg er til fødselsdag, men Oliver skulle puttes i barnevognen og her var jo læ. Lidt vand og knofedt, så blev den fin - den røde maling er skaldet godt af nogle steder og under laget fra Hatting Most gemmer sig en grøn ølkasse fra Ceres Bryggerierne. Anders elsker allerede, at hade den er glad på mine vegne..

NU er spørgsmålet bare... hvad skal den bruges til. Kan ikke komme på andet end, at fylde den med magasiner eller børnebøger - måske har du en ide?søndag den 12. februar 2012

MUST make collars!!

Jep jeg har fået et krave-flip.. kraver i alle afskygninger. Prøver at bikse noget sammen på hæklenålen og  her er mit første forsøg på noget der minder om en krave - der skal nok arbejdes lidt videre på den opskrift.

Mens jeg var igang fik jeg en anden idé, som må prøves.. men lige nu skal vi til fødselsdag ved min mor :)

God søndag til jer!

torsdag den 9. februar 2012

Måske lidt til shoppen..

Har lavet et par halskæder sammen med Oliver - han har jo helt styr på det der med, at trække perler på snor :)onsdag den 8. februar 2012

Smuk og yndefuld

Min skønne svigerfamilie sendte en flot buket blomster for lidt tid siden. Et par ranunkler holder sig stadig i den lille vase og de er simpelthen så smukke med deres sarte silkeagtige blade..  jeg ville gerne have stuen fuld!


mandag den 6. februar 2012

Endnu et sy-forsøg (og nogle spørgsmål)

5 quiltede dækkeservietter kan man vel godt lave et eller andet af.. 20 kr for 6 stk. Et penalhus, punge og andre småting, mine evner rækker til - måske kan der stadig blive til et penalhus af den ene der er tilbage, de andre 5 blev til en vest, eller næsten for den er ikke lavet færdig. 

Sprang ud i det og lavede mit eget mønster, ryggen var jeg nød til at lave af tre stykker pga størrelsen på stoffet. Nu fortryder jeg, at jeg ikke tænkte mig lidt mere om og lavede foer.. for nu har jeg jo den grimmeste vrang! Det er mit første forsøg på et beklædningsstykke og selvom vrangen er grim er jeg dog tilfreds med: 1) at den passer 2) at jeg faktisk fik tittekanten til, at se ret fin ud... Jeg har på fornemmelsen, at kantbånd er noget sværere, at få pænt? Overvejer, at skille den ad og lave nyt mønster ud fra den - men jeg har lige et par spørgsmål.. kan man lave den i ét stykke, altså bare åbne ved skuldrene og klippe den næste ud i ét stykke? og når i quilter stof rier i så først for, at undgå, at lagene skrider?

(har ændret lidt på formen fra billede 2. til 3. billeder, synes den passede lidt bedre sådan) 

fredag den 3. februar 2012

"Synes lige du skal se din lille søde, vildt koncentrerede dreng lave perlekæder.." skrev vores dagplejemor til mig i middags. I næsten tre kvarter sad han i dyb koncentration og puttede perler på snor, sagde kun noget når han skulle have flere perler - og pavestolt var han også da han kom hjem med både halskæde og armbånd ♥ 


torsdag den 2. februar 2012

ReUse Denim

Jeg har ikke tal på, hvor mange par jeans min kæreste ejer.. det er een af de ting han ikke rigtig kan skille sig af med, selvom de har ligget bagerst i skabet i evigheder (den anden ting er iøvrigt kasser hvor der har været elektronik i... don't ask). Nu har jeg hjulpet ham af med et par og mit gæt er, at det opdager han aldrig.

Kinabogen har fået et slidstærk omslag og to små stykker elastik kan lige holde en kuglepen, eller en hæklenål som på billedet. Prøvede at skrive på stoffet - og fortrød - så det blev dækket af et par lapper. Måske får den lige et par hæklelapper også.

Et lille pandebånd blev det også til, jeg øver mig med de små ting kan i nok se.. men drømmer om en engang, at kunne sy lækkert børnetøj og lappetæpper ♥ 


onsdag den 1. februar 2012

Den heldige vinder :)

Hele 107 lodder smed i sammenlagt i puljen for, at vinde Sidsel Sangild hæfte "Hæklede gaver" og med hjælp fra min kæreste (som fik lov at vælge et tal) er der nu en heldig læser der kan komme i gang med en masse lækre hækleprojekter!

Den heldige blev: nr. 86 pif paf puf aka Lea :) Tillykke Lea! Send mig din adresse på schormand@gmail.com så sørger jeg for, at hæftet kommer frem til dig.Tusinde tak til alle fordi i ville være med :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...