januar 2012Tungelunden: januar 2012

tirsdag den 31. januar 2012

Ingenmandsland

Jeg befinder mig stadig lidt i ingenmandsland, et sted mellem superoptimist og totalt sortseer. Har nu taget hul på CV og ansøgning.. noget jeg ikke har beskæftiget mig med i mange år og ved i hvad - det er godt for selvtilliden, at plotte al ens erfaring ned på et stykke A4. Det står der sort på hvidt, at jeg da absolut er en gevinst for enhver arbejdsgiver! sagt med smil i øjet, men også lidt i alvor.

Weekenden var smækfuld af hygge! Vi gav den gas i bedste 'gamle sjæl i ung krop'-stil og sippede (jaja..) rødvin, hæklede, sludrede over kaffe, kakao og kanelsnegle, bævrede med underlæben til tankevækkende og sørgmodig film, fik koldthævede boller til morgenmad og.. kogte en høne til tarteletter. Dejlige weekend, trods bihulebetændelse og hosten! Og dejligt at vende hjem til drengene og et ryddeligt rækkehus :)

Den karryfarvede hue fik en grå afslutning og ny ejermand. Min veninde havde bestilt et tørklæde og de to andre skulle jo ikke snydes, så hue til den ene og halskæde til en anden (halskæden finder du også i Hæklede gaver). 


Stearinlys og sommerhushygge - Jeg forsøger, at lære hæklekunsten fra mig.. med succes? tjah den ene tog nål og garn med i seng og den anden, hun skal nok komme op på hesten igen :D


I morgen trækker jeg min giveaway - du kan nå, at deltage lige her
Fortsat god tirsdag :)

onsdag den 25. januar 2012

Alt bevæger sig omkring mig, mens jeg synes jeg står helt bomstille.. Tankerne er mange, de kan næsten ikke komme til for hinanden, suser derud ad, rundt og rundt. Den korte version er, at jeg mandag modtog min opsigelse. Det har lagt nogle skygger, men det har da bestemt også kastet lys over nogle ting.. Jeg har fået mange møsser af mine drenge, mange mennesker har sendt mange kram og tanker - jeg er ret privilegeret. Men ugen er kun lige begyndt og i går kunne jeg ikke huske om det var mandag eller tirsdag, hvilket måske meget godt beskriver min "tilstand" - jeg har een prioritet lige nu og det er MIG (og min familie).

 I løbet af ugen skal jeg så småt begynde at slutte fred med nogle ting, jeg skal tage nogle beslutninger og derfra skal jeg videre.. Jorden er ikke gået under, jeg har ikke noget, at skamme mig over og solen skinner!

Hæklenålen kan godt få tankerne lidt fra det og med lidt arrigskab (ja det har jeg også lidt af) indeni kan man hurtigt få en hue eller to færdig. Jeg har lavet en mørkeblå hængehue i puff-stitches, efter denne opskrift og så med et par ekstra rækker. Troede jeg lige havde garn nok til en karryfarvet, men det slap op.. måske hækler jeg den færdig i en anden farve, eller måske bliver det ikke en hængehue, men så bare en hue.


Åh jo forresten, weekenden står på sommerhustur med tre allerskønneste damer... tror i ikke jeg trænger til, at komme lidt væk? Een af pigerne har bestilt et tørklæde fra Sidsel Sangilds bog i hendes ynglingsfarve.. hvad hun ønsker skal hun få - jeg håber hun bliver glad for det.
søndag den 15. januar 2012

..og nogle søndagssysler

2. gang jeg syer lynlås i noget, men ikke helt så vellykket denne gang. Jeg er ret optaget af, at sy så tæt på lynlåsen som muligt, men man kan altså også komme lidt for tæt på og så får man dette lille problem (se billede 2) ja ups! lynlåsen kan ikke lynes helt op for så kommer den i kambolage med stoffet. Nu har jeg forsøgt, at presse stoffet lidt ned, men det er bare ikke helt godt - sådan er det jo, man må gøre sig nogle erfaringer undervejs :) 


Selvom jeg stadig er småsløj har jeg nået en del i dag - både af det praktiske og det hyggelige. Mens Oliver sov til middag, fik jeg sat gang i opvasker og vaskemaskine, ryddet lidt op, smidt nogle tomater i ovnen (mmm mums!) og syet pungen herover.. Da han vågnede skinnede solen heldigvis stadigvæk, så vi luftede den lille cykel og tog på smutvisit hos min søster. Ku det ikke være søndag hver dag? (altså bare uden snot og hoste selvfølgelig!)


fredag den 13. januar 2012

Ugens småsysler

Som mange andre er jeg blevet snigløbet af forkølelsen, så søvn, en masse the og en urimelig mængde lommeletter.. sådan kommer weekenden nok til at se ud for mig, ikke så spændende! Lidt hosten og små piv fra tremmesengen tyder på, at jeg har smittet den lille supermand..

Nå men i skal ikke slippe for, at se ugens små sysler! Suttekæder eller rettere det der med, at sy stof på suttesnore kan jeg åbenbart ikke få nok af.. Jeg tog springet og kastede mig for første gang ud i et syprojekt der inkluderede en lynlås (uha!) og jeg må altså sige, at jeg er svært stolt af resultatet.. jeg siger ikke hvor mange gange jeg har lynet den op og i :D Isvaflen er til vores dagplejemor, hun har købt et lille køkken til ungerne og jeg har lovet, at være madleverandør.

Rigtig god weekend til alle derude - og velkommen til de nye læsere der er kommet til den sidste uges tid :)


mandag den 9. januar 2012

Giveaway

Snart runder jeg blogindlæg nr. 100 på Tungelunden og så må det jo være tid til endnu en lille giveaway ikke? Meget belejligt har jeg har en 'julegave' i overskud - jeg fik nemlig to af Sidsel Sangilds 'Hæklede gaver' og den ene har i nu mulighed for at vinde her :) Se hvad du kan finde i bogen her hos Sidsel
Du får:

1 lod for kommentar (husk din email adresse, hvis du ikke har en blog!)
1 lod for at være/blive fast læser
1 lod for at linke til denne giveaway på din blog

Skriv hvor mange lodder du deltager med - Jeg trækker en vinder herinde d. 1. februar 2012

søndag den 8. januar 2012

Det færdige hækleprojekt

Sådan kom det til at se ud - en pude i crocodile stitches! Den er lavet af to trekanter der er hæklet sammen og pga de tykke skæl var det ikke uden eder den blev monteret på stoffet.. så pænt som det nu kunne blive. Tror det havde været endnu bedre, at sy det sammen i hånden, derfor, hvis jeg finder på at lave endnu én tråder jeg en nål eller prøver et tyndere garn, der går nemmere gennem maskinen.

Hækling kan godt blive lidt 'stift', syntes jeg ihvertfald engang (og var samtidig lidt misundelig på alle de fede strikkerier) men efterhånden er der flere og flere lækre opskrifter og inspiration, at hente rundt omkring. Lige med denne pude var tanken, at det skulle være en blanding af det bløde og det rå - noget der kunne passe ind flere steder.. i det nostalgiske/romantiske, moderne, retro-hjemmet og hjemmet der bare ikke helt kan bestemme sig for om det er det ene eller det andet - som vores. Synes projektet er lykkedes og nu vil jeg bare hvile hovedet på dét og søsætte et lille hyggeprojekt som kan hjælpe mig til, at huske de ting jeg kommer på :)torsdag den 5. januar 2012

Nyt hækleprojekt

Forleden købte jeg et par nøgler tykt gråmeleret uldgarn, bare fordi jeg syntes det var fint; og nu har jeg fået en ide til hvad det skal bruges til, så her hækles på livet løs! Jeg kan næsten ikke vente med, at se resultatet :) I må også vente lidt med at se, hvad det bliver til - ind til videre er det bare rækker af skæl eller crocodile stitches som det hedder på engelsk. Skællene krøller en smule sammen i det tykke garn, men det giver et lidt rustikt look som jeg godt kan lide og gør det helt perfekt til det jeg vil bruge det til.

Billedet gengiver bare farven og garnets struktur så dårligt.. håber jeg kan fange nogle bedre billeder af det færdige resultat!


tirsdag den 3. januar 2012

Hvem slukkede lyset?

Så blev det hverdag igen, det er mørkt når man kører på arbejde og mørkt når man kommer hjem.. Jeg sidder og drømmer om Australien, sol og varme, mens jeg afprøver forskellige hækleteknikker og trevler op igen. Det bliver ikke til noget for der er vidst lidt træthed i systemet - mon ikke det ser bedre ud når første arbejdsuge er overstået!?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...