december 2011Tungelunden: december 2011

lørdag den 31. december 20112011 blev året, hvor jeg bestemte mig for, at puste liv i denne blog og det har jeg ikke fortrudt! Tak til Trine som hjalp mig lidt i gang og gav mig et par gode råd:) Jeg er superglad for alle jer der har fundet vejen hertil.
- ønsker alle et godt og lykkebringende nytår!

På gensyn i 2012 :)

torsdag den 29. december 2011

Lidt mere til garderoben

Endnu et tørklæde efter Sidsels Sangilds opskrift - nu med lidt farve på. Så kommer der vidst heller ikke flere af dem lige nu.. 

I dag har vi været til øjenlæge med Oliver, han skeler på venstre øje og vi tager til tjek hvert halve år. Vi fik også byttet et par julegaver og hentet røget dyrekølle til nytårsmenuen. Der skal handles lidt mere til nytår, men ellers skal dagen bare foregå hjemme og inde.. for vinden er pivkold i dag!!


onsdag den 28. december 2011

Hæklet tørklæde

Jeg fik Sidsel Sangilds bog "Hæklede gaver" i julegave og dette er den første opskrift jeg prøver af. Der er endnu et tørklæde på vej, for jeg har noget garn liggende der ellers er ret dumt at hækle i, men det fungerer fint på nål 10. 

Har hæftet et par hvide perler i enderne, det synes jeg lige giver tørklædet et lille pift.mandag den 26. december 2011

En ny gammel las

Et gammelt pudebetræk har måttet lade livet så jeg kunne øve mig med symaskinen. Det kom der denne top ud af, med god vidde og hæklet kant syet på. Den har små skønhedsfejl hist og her, men alt i alt er jeg godt tilfreds og den passer! 

Det ER altså lidt fedt, at ende ud med noget man faktisk kan li og har lyst til, at bruge :) 


Håber alle har haft en god og dejlig jul !

onsdag den 21. december 2011

Småtterier og lidt fornyelse..

Det tynder efterhånden ud i restegarnet (og dog.. man har det jo lidt med, at anskaffe sig nyt) hårpynt til gaver, en halskæde, suttesnore og cupcakes (opskrift fundet her).. alt i småtingsafdelingen. 

Det er ikke til at forstå, at juleaften er om 3 dage?? selvom jeg har julet, hæklet nissehue og juletræ kommer det alligevel bag på mig at vi er der nået dertil.. 
Om lidt er det et helt nyt år... og et helt nyt år kræver da lidt fornyelse! SÅ ud med de gamle briller og ind med de nye. Den søde optiker lovede, at hun ville gøre hvad hun ku' for, at jeg ku' få dem inden jul - så kan jeg jo bruge juleferien til, at vænne mig til dem, for de er altså lidt større end det jeg er vant til.


søndag den 18. december 2011

Giveaway vinderen

Det var nemt og overskueligt denne gang, så det blev i de håndskrevne sedler vinderen skulle findes

Og vinderen blev (...trommehvirvel...) hende her


Tillykke! Send din adresse til mig på schormand@gmail.com og så sender jeg nogle coasters afsted til dig.

Tak til jer der havde lyst til, at være med og hjertelig velkommen til de nye læsere der har fundet vejen hertil :)

Tadaaa....

Min allerførste hæklede suttesnor MED STOF!! Det er vidst første gang jeg syr stof på noget som helst hæklet, så jeg er ret glad for (mine sy-kundskaber taget i betragtning), at resultatet er blevet OK!

Hvor ærgerligt, at vi ikke bruger sådan nogle mere.. måske kan de bruges til gaver og ellers har jeg jo min lille blogshop - jeg er ihvertfald nød til at lave flere :) (bliver måske også snart nød til at have mine egne symærker..)


tirsdag den 13. december 2011

Giveaway

Synes vi skal have en lille bitte giveaway i gang!
6 hæklede coasters i 6 forskellige farver kan blive dine

1 lod: kommentar + fast læser
2 lodder: kommentar + fast læser + link med billedet herunder i sidebar/indlæg på din blog

Husk at skrive hvor mange lodder du deltager med!

Jeg trækker en vinder søndag d. 18. december kl. 21 :)


søndag den 11. december 2011

Firmajulefrokost vel overstået, julegaver næsten overstået..  og nu kun 2 uger til juleferie! Glæder mig til, at se familie og venner - til bare at slappe af, hygge, spise og sove middagslur med Oliver.

En pige i Olivers dagpleje har fødselsdag i morgen og vi har ikke fået købt gave.. det må blive et par knækspænder og måske kan jeg lige nå, at hækle en hårbøjle i aften. Sådan noget kan alle små piger vidst bruge.

Knækspænder blev der produceret en del af i aftes, så nemt og hurtigt, og hyggeligt at sidde og nørkle med.


fredag den 9. december 2011

Hækle-ting

..som ikke rigtig blev til noget og heller ikke skal bruges til noget.
Sådan nogle ting har det med, at ende nederst i kurven en stund for på et senere tidspunkt, at blive henvist til skraldespanden... i kender det sikkert :)

God weekend derude!
torsdag den 8. december 2011

Hvordan man gør sig til grin i bog&ide

Opskriften er enkelt - hiv et oldtidsfund af en Dymo op af tasken... that's it. Ekspedienten ryster bare på hovedet og siger nej... "men tror du man..." nej... (peger på nymoderne dymo på hylde bag skranken).

Nå pokkers, nu har jeg jo investeret 10 kr på den her tingest. Mener dog alligevel, at have fundet noget prægetape der passer til en 1755'er (det vil jeg gerne bekræftes i, hvis i også har sådan en!) om den så virker må tiden vise.


onsdag den 7. december 2011

Et retro kup

Har en lille bitte svaghed for storblomstret retro stof, så da jeg så det her sengetøj blev jeg næsten lige så glad som da jeg fandt mit vattæppe :) Haps, det blev mit! To hele sengesæt i rimelig fin stand.

Desværre er jeg ikke ørn med en symaskine, men overvejer nogle hæklede suttesnore/keyhangers med stof, babysengetøj og et par andre småprojekter som jeg tror jeg kan finde ud af - har i nogle gode (nemme) ideer? Ved at min mor har nogle ret fine eksemplarer - mon hun ikke trænger til nyt og lækkert sengetøj.. måske en julegaveidé ;-)
  

tirsdag den 6. december 2011

Godtfred

 Gnomen Godtfred er flyttet ind i Tungelunden.. han er lavet efter denne opskrift. Det kan godt tænkes, at han får lov at blive permanent og ikke kun julen over.. lidt sød er han jo.

Jeg vil gerne have en makker til ham, men lige nu er jeg træt... rigtig træt (!) af fastmasker. Selvom det er et hurtigt projekt så kan jeg godt nå, at kede mig lidt når jeg laver fastmaske på fastmaske i tyndt bomuldsgarn. Måske bliver hans makker en mindre model, evt. efter denne opskrift som er efter samme princip, men bare giver en noget mindre gnom - der var også en idé til et andet skæg, men kun fantasien sætter jo grænser med de her små fyre.
mandag den 5. december 2011

Dag 5 * jule blogchallenge

*Noget jeg har bagt*

Det må blive disse, bagt (og spist) for længe siden..


søndag den 4. december 2011

Let it snow, let it snow, let it snow

2. søndag i advent, den første sne er faldet og forsvundet igen. Huset dufter af risengrød, som egentlig skulle blive til min første ris ala mande, men vi kom til at smage lidt på det og nu hedder det nok en ny portion.

Vi var været på lynhurtig shopping i Bruuns Galleri - eller JEG har - min bedre halvdel forsøgte at holde trit med Oliver som var i det hele.. og over det hele! Ham skal vi lige finde en pasning til når der skal købes julegaver.. for alles skyld :) En lynhurtigt top og clutch til fredagens firmajulefrokost og lidt garn og sager fra søstrene. Der ud over nåede jeg i farten, at spotte et par ting til ønskesedlen. Men for pokker hvor tiden flyver afsted, jeg når cirka ingenting af det jeg sætter mig for!


lørdag den 3. december 2011

Farmors mariehøne

Olivers farmor har lavet en mariehøne i patchwork - er den ikke fin? Man kan godt tage et lille hvil på den, selvom det er et tyndt underlag.. Oliver skyndte sig ihvertfald, at hente pude og dyne og så kunne han jo lige slappe af et par minutter (det er lang tid for ham her). Han er snottet og hoster igen, det bliver vidst en lang vinter! Det meste af natten og dagen har han klæbet til mig.. min lille siamesiske tvilling ♥ 


fredag den 2. december 2011

It's a fact!

Yes it is.. 2. dag i jule blogudfordringen og tid til at diske op med 10 tilfældige facts om mig selv.

 JEG...
har haft en tungepiercing.. i et par timer

vil hellere se en god film hjemme end i biografen

kan pege om hjørner

kan ikke sidde stille ret længe af gangen

 glædes over små ting i livet, f.eks. er jeg glad for at min støvsuger har en ekstra lang ledning, det tænker jeg faktisk på hver gang jeg bruger den ;-)

elsker sushi

er ikke god til, at gå tidligt i seng

 vil ikke have noget liggende på mit komfur der kan brænde 

 shopper bedst alene

 kan kun li' sild når jeg får det andre steder (det er meget underligt!!)


torsdag den 1. december 2011

1. december - med jule blogchallenge


Så tager vi hul på julemåneden og en lille jule blog-leg. Skal prøve, at følge den så godt som muligt!

Vi starter jo lige med lidt julepynt som vi ikke har alt for meget af - men lidt har også ret.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...