november 2011Tungelunden: november 2011

onsdag den 30. november 2011

Hæklet vest

Min søster har spurgt om ikke jeg vil hækle en lille vest til hendes pige på 6 år. Det er bare ikke lykkes mig, at finde en god opskrift på en kort pigevest, så nu forsøger jeg mig uden.. den er ikke færdig endnu, men tror faktisk den kan blive fin, måske med en lille applikation. Spændende om jeg så har ramt størrelsen nogenlunde.Min mor blev færdig med den fine broderede julekalender til Oliver og nu skal der hænges pakker på!
Der er lagt rigtig mange timer i den og jeg synes virkelig det er et imponerende stykke arbejde! Jeg har stadig den hun lavede til mig for mange år siden, den er jeg glad for - mangler bare, at nogen vil fylde den med pakker ;-)


søndag den 27. november 2011

Julelys

Vi har adventshygget i min søsters garage i eftermiddag og her er hvad jeg formåede, at få ud af mine to gamle randforme. Juledekorationer er ikke min stærke side, det kommer nemt til at se helt forkert ud. Men sådan her blev de altså, den ene med et par hvide pompom'er - de skal lige ha' lidt sølvglimmer når vinden har lagt sig udenfor og så kan vi vidst godt holde ud, at se på dem i en hel måned.


Her er lidt af det de andre arbejdede på (taget i et noget bedre lys..). Min niece og nevø var med og de kunne altså hurtigt producere et par stykker hver - så der bliver masser af stearinlyshygge hjemme hos dem i december :)


lørdag den 26. november 2011

Alletiders lørdag

Starter kl.8. Man vågner ved, at  man bliver prikket på næsen af en lille røver. Man putter lige en halv times tid mere. Det er altså en VIRKELIG god dag der starter sådan! Dejligt at sove længe. Vi har hygget os inde, vi har leget og lavet prøve-brunkager.. og godt vi gjorde det for vi ved nu at: de skal være knap så tykke og de skal have knap så lang tid i ovnen! Men de smagte som de skulle.

Jeg har hæklet de bedste slippers og spist den bedste sushi. Oliver gider ikke sushien, men det lykkes ham altid, at fange nogle ærter med pindene - finmotorikken fejler ikke noget. Det slår mig lige om det kan være  derfor han tror, at en kniv hedder 'en pind'... ej det kan det ikke være, for så tit får vi da heller ikke sushi.onsdag den 23. november 2011

This little piggy..

er lavet efter Miss AD's DIY. Synes den var så fin, så den skulle prøves - og jeg kunne godt finde på, at lave et par stykker mere :)

Opskriften på den strikkede udgave kan du finde hos hende her 


mandag den 21. november 2011

Olivers dagplejemor er ikke bare en fantastisk dagplejemor - hun er også ret ferm til, at strikke! I dag fik jeg en lækker varm og vamset vest med hjem, som vi må få til Oliver hvis han kan passe den.. desværre var han ikke i humør til, at stå model, men størrelsen ser ikke helt forkert ud. Det er også hende der har har lavet den olivengrønne vest og brune trøje på billedet. 

Der er noget særligt dejligt ved hjemmelavede gaver og den næste tid vil jeg vise jer nogle af de fine ting vi har fået i gave - de fleste til vores lille gut.


søndag den 20. november 2011

Crocodile stitch.. hækleprøve

Så fik jeg også lært, at hækle krokodille-skæl. Det var bare en hækleprøve, men jeg endte med en trekant og så kunne jeg jo lige så godt samle den til et lille juletræ i stedet for at trevle det hele op igen.

Nu burde jeg gå i gang med et varmt halstørklæde til mig selv, for jeg fryyyyser! Oliver er endelig ved, at være ovenpå igen og nu er det så mig der sidder her med småfeber og lommeletter inden for rækkevidde.. pokkers. Er hermed holdt helt op med at tro på, at jeg kan gå fri af den slags!
lørdag den 19. november 2011

Lav en julegave til indlagte børn

Kig ind til Mette Frejvald og se hvordan du kan være med til, at give indlagte børn en lidt gladere jul :)


fredag den 18. november 2011

POM POM's

Jeg har set så mange flotte pom pom's rundt omkring - de kan jo pifte alt op og jeg tror jeg skal bruge et par stykker på julegaverne i år. Det er simpelthen smart, at man kan lave små pom pom's på en gaffel! Og det er hurtigt og nemt, garnet vikles bare omkring gaflen, klip et stykke garn og lav en stram knude på modsatte led, klip siderne op og klip den så lidt til. Jo flere gange garnet er viklet om, jo tættere bliver de selvfølgelig :)

torsdag den 17. november 2011

Lidt mere broderi

Det er blevet lidt svært, at tage gode billeder efter mørkets frembrud - det er jeg nok ikke den eneste der ærger mig over..

Motivet her er fundet på nettet, synes det er sådan en fin scooter. Jeg ville gerne have nogle flere farver på, men er lidt bange for at ødelægge det helt.. måske er det fint nok som det er. Det er faktisk ret hyggeligt, at brodere, men det kan godt mærkes i nakken så jeg sidder nok lidt anstrengt med det.

God snarling weekend til jer :)

onsdag den 16. november 2011

Sæson for røde næser

Uha uha, hvor har det været koldt i dag! Is på bilen i morges og et styks sygt barn der skulle fragtes til nærmeste bedsteforælder..igen. Hvad skulle man gøre uden de bedsteforældre! Siden søndag har vi delt dyne med en brandvarm og hostede lille fyr der møfler rundt den lange nat. Vi glæder os til, at få nattesøvnen tilbage og pyt så med, at han vågner cirka samme tidlige tidspunkt hver dag - alene det at have udsigt til sammenhængende søvn.. åh det bliver godt!

I aftes forsøgte jeg mig med broderi.. sådan en lille frihånds-kylling - der vidst skeler lidt. Jeg kan da godt se, at det ikke lige er helt så nemt som jeg troede og der er vidst også et par teknikker der skal studeres.. men det bliver lige en anden dag (måske en anden uge) 


søndag den 13. november 2011

Snip snap.. og et lille ugletip

Har hygget mig med papirklip i aften, jeg faldt nemlig over nogle fantastisk flotte snefnug lige her. Faktisk er siden smækfyldt med gode DIY's - så jeg har føjet en masse til min i forvejen uendelige lange 'ide-liste'.

Og et lille tip til de ugle-glade! Du kan downloade og printe en rigtig flot ugle-kalender for 2012 helt gratis lige her -  My Owl Barn

Rigtig god uge til jer alle :)


fredag den 11. november 2011

GIVEAWAY VINDERE

Så blev det den 11. november, klokken blev 20.00 og vinderne blev trukket.
61 lodder var der i puljen og Random.org har fundet to tal til mig - desværre kunne jeg ikke hitte ud af, at kopiere hele boksen, men det vigtigste er med :)

Vinder nr. 1
Min: 1
Max: 100
Result:
47
Powered by RANDOM.ORG

Vinder nr. 2
Min: 1
Max: 100
Result:
35
Powered by RANDOM.ORG

Nr. 47 og vinderen af 2 stk stjerneophæng og en hel masse kreative ideer blev denne blogger  

Nr. 35 og vinderen af et sæt skumbogstaver og tal blev denne blogger

Tillykke til jer!
Send mig lige en mail med jeres adresser :) schormand@gmail.com

Tak til alle jer der har deltaget i min første giveaway :) Håber i får en skøn weekend!

torsdag den 10. november 2011

Dagen derpå..

.. ligner vores hjem mere en Fætter BR end et hjem, vi har endda et kasseapparat! Men sikke en glad gut der nu har underholdning til mange mange timer. 

Jeg har fået et lille blomsterflip - nogle af dem skal måske videre til min søsters frisørsalon og så er det jo også godt, at have et par stykker liggende til små gaver :)

I morgen kl. 20 trækker jeg min giveaway og du kan lige nå at være med her søndag den 6. november 2011

Fødselsdagsfest

En meget træt næsten 2 årig bobler i sin seng, med arme og ben ud til hver side - det er hårdt, at blive fejret og få så mange gæster og gaver!

Han har lige et par dage, at sunde sig i og ikke mindst lege med alt det nye legetøj, inden han skal fejres igen på selve dagen. I mellemtiden overvejer jeg om vi skal 'arkivere' noget af det gamle legetøj på loftet for at gøre plads til det nye.. der er vidst nogle ting han alligevel er blevet lidt for stor til og ikke leger med mere..


Vi lavede byg-selv lagkager og det var er virkelig et hit! nem og sjov ide - absolut ikke sidste gang vi gør det sådan :)


lørdag den 5. november 2011

Overspringshandlinger

Jeg burde svinge støvkosten lige nu, for i morgen får vi huset fuld af fødselsdagsgæster. Vores tumling fylder 2 år på onsdag! Det er slet ikke til, at forstå at det nu allerede er to år siden vi blev forældre til den skønne lille gut.. 


Nå men den der støvkost.. den svinger jeg nok bare i morgen, de kommer jo først til eftermiddagskaffe ;) 
Lige nu er der Danish Music Awards i flimmerkassen og hæklenålen er fundet frem til endnu et par småprojekter - sidste skud på stammen en helt hvid i hvid hårbøjle med blomst.

torsdag den 3. november 2011

Retro Vattæppe

Jeg har sukket efter, at eje sådan et flot retro vattæppe som dem jeg har spottet rundt omkring på nettet. Og endelig var der ét lige for næsen af mig, værsgo' 40 kr!! Det passer virkelig fint til Kähler uret med orange visere, som jeg vandt hos The Vintage Hausfrau - det er kommet frem med posten og skal gerne op på væggen i denne weekend. 

Plastikæggebægrene kan fint bruges til de hæklede æg og endelig blev det også til en ulden hue der vidstnok er ganske ny og som jeg bare ikke kunne lade hænge.. velvidende at jeg måske ikke rigtig har 'hattehoved' eller ihvertfald føler mig en anelse fjollet med sådan en på! Men nu må vi se om det skal være os to.. onsdag den 2. november 2011

Blødkogt eller hårdkogt?

Jeg har nørklet en hel bakke æg her til aften, kender nok en lille pige der kan bruge lidt legemad.

Mens jeg sad med disse kom jeg til, at tænke på da jeg var yngre - der kom jeg meget hos en veninde der boede på en lille gård.. okay 'en gård' er måske så meget sagt, men de havde da nogle dyr! Ej hvor jeg dog ind i mellem savner de der hele dage i stalden! Dengang kunne jeg gå både under og bagom en hest uden at tænke UHA som jeg ville i dag.. og så de fantastiske ture ud af stubberne, ud i det blå! Det var som om der ikke var andet i verden end det vi lavede - for det var længe før fyre, fester og forpligtelser. Ahh nå, tilbage til æggene. Det skete et par gange, at vi gik rundt og solgte de der æg til nogle flinke naboerne.. som høfligt købte ind. Dengang var der vidstnok heller ikke nogen der tænkte på salmonella. 

Opskriften på æggene er meget nem at gå til, du finder den her og jeg lover, at de er 100% salmonellafri ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...