oktober 2011Tungelunden: oktober 2011

mandag den 31. oktober 2011

GIVE AWAY

Nu skal det være! Jeg skyder en lille Give Away i gang og håber meget at i vil være med :)

1. vinder - Stjerneophæng og håndarbejdsmagasinet "102 ideer".. som dog faktisk gemmer på over 109 kreative ideer og skønne opskrifter 
2. vinder - Skum-alfabet og tal 

1 lod for kommentar (husk email hvis du ikke har en blog)
2 lodder for kommentar + fast læser
3 lodder for kommentar +  fast læser + link til giveaway på din blog
 (lån gerne et billede)

Jeg trækker de to vindere d. 11.11.2011 
EasyPeasy pynt

Det er som om det ingen ende vil tage.. altså det der juleri. Jeg må nok bare overgive mig! 

Nu fik jeg jo en masse dameblade og så skal de da også bruges! 
Her er et supernemt og hurtigt juleklip som børnene kan være med til. 

Alt du skal bruge er en saks, en limstift, et par gamle ugeblade og en billig fotoramme. Klip strimler ud af forskellige mønstre og billeder, lim dem på bagsiden af det papir der er i rammen og klip så en vind og skæv stjerne til toppen. Og således har du et fint og smart juletræ :)lørdag den 29. oktober 2011

Jeg har fået en HEL MASSE Hendes Verden blade af min svigermor.. dette er bare en brøkdel af dem og der er flere hvor de kommer fra har jeg hørt. Så jeg bladrer og støvsuger for gode ideer! Nogle af de blanke forsider kunne måske bruges til flet ? men jeg ikke sikker på jeg har den tålmodighed der skal til.. støder også på mange gode strikkeopskrifter og plukker nogle af dem ud, selvom jeg ikke rigtig kan strikke.


Oliver fik også noget, en lille lommelygte af sin farmor og farfar - sådan en er jo sjovest når der er mørkt så selvfølgelig skal den med i seng :)


En Award

 Den skønne blogger Binemor har tildelt mig denne Award.
Tusinde tak


Med awarden følger dette:
Man skal linke til den man har modtaget awarden af og give awarden videre til 5 bloggere med færre end 100 læsere. OG svare på 5 spørgsmål.

1. Hvorfor begyndte du at blogge?
Jeg holder meget af, at skrive og har altid et eller andet projekt i hænderne (og 117 i hovedet). Bloggen her giver mig mulighed for bruge begge dele og det er både sjovt og hyggeligt at dele med andre ligesindende. 

2. Hvilke blogs følger du?
Jeg følger først og fremmest mange kreative blogs - har faktisk mest lyst til, at sige at jeg følger mange kreative mennesker.. for det er ikke kun papirklip og nørklerier der fascinerer og inspirerer mig. Men også enkelte mad- og indretningsblog er blandt favoritterne.

3. Favorit farve?
Lige nu? Lige nu er jeg glad for alle mulige farver og jeg tror ikke der er en favorit

4. Favorit film
Film skal ses i sofaen.. med tæppe, slikskål, måske et glas vin. Og det kaldes hjemlig hygge! Det er noget jeg åbenbart har fået øjnene op for som ganske ung, hvor favoritfilmen var Blue Hawaii og Elvis Presley (aka 'den pæne mand') charmede alle med sit skæve smil og lækkerhed. Jeg kan godt li et godt gys, det kunne jeg også dengang da jeg var yngre.. men dengang blev jeg faktisk aldrig rigtig bange. Film som giver stof til eftertanke og film der går lige i hjertet.

5. Hvilke lande drømmer du om, at besøge og hvorfor?
Australien! Uden tvivl. Godt nok har jeg været der.. men jeg MÅ bare afsted igen.
Og Italien - men på den 'rigtige' måde og det er ad de snørklede veje og i de krogede gader, i egen bil (eller autocamper) og med overraskelser undervejs og selvfølgelig rigtig god vin.


Jeg vælger at give awarden videre til:

Jeg tror det var Avmeg der fandt mig (?) og jeg faldt med det samme for hendes blog som oser af hygge, kreativitet og farver. Hun er altid sød til, at kigge forbi med en kommentar og svare tilbage, det er dejligt :) 


Kreativ blogger og (næsten) nybagt mor. Dejlig spændende blog som absolut er et besøg værd :)


Hun laver nogle vildt flotte ting og har nogle smukke unger. Lige nu kan du finde nogle super gode ideer til Halloween, så slå et smut forbi hendes flotte blog! 

Endnu en dejlig blog som jeg gerne følger. Hun syer, klipper og klistrer de fineste ting :)

Sidst men ikke mindst - en multikreativ blogger og arkitetsstuderende Århus-pige. Hun blogger om mange forskellige ting og er bestemt et besøg værd. 


Jeg havde et par mere i tankerne, men kun 5 skulle jeg vælge. Ud af disse 5 kan jeg se, at de 3 er lærere.. det er da lidt pudsigt :) Jeg håber de vil tage imod awarden.

God weekend til alle :)

torsdag den 27. oktober 2011

Småtingsafdelingen

HoptiNISt..? det bliver vidst bare i småtingsafdelingen lige nu. Men jeg kan da føje en nisse til 'samlingen' og to mere venter på hver deres hue. Aben blev model for et hårbånd med en lille sløjfe i - det skal ikke være jul det hele, men....

..den nærmer sig alligevel med hastige skridt og for mange er julen nok lig med et overflod af gaver og mad.. sådan er det dog ikke for alle, nogle familier har ikke så meget, at gøre med og det kan være særligt svært i julen. I går blev jeg opmærksom på, at vores lokale menighedsråd afholder julemarked til fordel for disse familier og jeg håber, at jeg kan nå at lave en ting eller to de kan sælge eller bruge i deres tombola. Vi har på mit arbejde også støttet med nogle ting til deres tombola og jeg elsker når vi har mulighed den slags. Der er så mange gode initiativer rundt omkring og hvis tid og penge ikke var et issue ville jeg nok støtte dem alle.. men lidt har jo også ret.

søndag den 23. oktober 2011

En heldig kartoffel

Jeg har været så enormt heldig, at vinde min allerførste og den allerlækreste giveaway hos The Vintage Hausfrau Julia (som har fødselsdag i dag, tillykke Julia :)

Det fedeste Kähler vægur!! 
Der er 6 forskellige farver, at vælge mellem og jeg har et godt øje til det hvide med orange visere :) 


lørdag den 22. oktober 2011

Startskud til jul

Med disse juleophæng har jeg mere end fordoblet mængden af julepynt i mit hjem.. det er rigtigt, jeg ejer hverken guirlander eller julehjerter, kun et par nisser som jeg vidst i øvrigt har fået. Jeg kommer ellers fra et hjem med mange kravlenisser og masser af julehygge - og altid det pæneste juletræ man kan forestille sig.. for intet mindre kan gøre det når man har en far der arbejder i skoven! Elskede julen da jeg var lille. Så forsvandt 'magien' måske en smule da jeg blev ældre. Nu hvor jeg selv har en lille betyder den pludselig igen en hel del og der må meget gerne lugte bare lidt af jul her i vores lille hjem når vi når december.

Her er så startskuddet som oven i købet er hjemmelavet. Overvejer om jeg skal gå all in eller om vi måske lige skal vente et år med juletræet.. argh så bare et lillebitte et måske ;)

torsdag den 20. oktober 2011

Store hvaffornoget?

Store bagedag! Det er første gang jeg hører om det, men jeg kan se, at det går igen mange steder i blogland hvor der virkelig er gang i bageriet :)

Jeg har ikke selv bagt i dag, men jeg har tænkt på at bage.. tæller det?
I SuperBrugsen fandt jeg nemlig et lille sæt udstikkere i en skål. Oliver vil garanteret gerne være med til, at bage småkager.. det tror jeg og det bliver nyt for os begge for det har jeg nemlig ikke prøvet før.

søndag den 16. oktober 2011

Paddehatte

Jeg er (stadig) en lillebitte smule træt ovenpå en festlig fredag, hvor en god veninde fyldte rund. Lørdagen forsvandt bare sådan! Søndag har været lidt slow.. heldigvis vil mit lille energibundt også gerne krølle sammen på sofaen med sin mor, altså ind i mellem al balladen og de meget høje toner han pt øver sig i. 

Lidt produktive har vi dog været. Oliver har hygget sig lidt med skumbogstaver og farveblyanter, og jeg har hen over dagen kreeret nogle paddehatte. Det er første gang jeg laver tungesting og jeg synes det var lidt svært, at få pænt.. stoffet drillede mig en lille smule med lidt trevlen. Men de er sjove og søde, og ret nemme at gå til. Hvis du skulle have lyst til, at prøve finder du en DIY hos hende her.

Den hæklede paddehat er lavet efter Tusindfryds DIY dog med franske knuder i stedet for prikker.onsdag den 12. oktober 2011

tirsdag den 11. oktober 2011

Før man får set sig om..

..er det jul!

Min mor broderer på den fine kalender til Oliver som ses herunder - jeg har også selv en fra hendes hånd og kan huske hvor hyggeligt det var at pakke op hver morgen i december. Tænk lige, hun har lavet pakkekalender til 7 børn hen over årene.. det er ret mange pakker!

Ind til videre har jeg fundet en pakke med 25 små biler i Netto (gotta love Netto!). Én til hver dag og to styks 24. december?? Nej så nemt bliver det ikke, synes faktisk det er lidt hyggeligt at skulle lave den allerførste pakkekalender til Oliver.

Jeg overvejer lidt om jeg skal lime nogle af bilerne ind i en ramme.. eller måske købe en hel pakke mere og lave sådan en her


fredag den 7. oktober 2011

Fredelig fredag

Freden har sænket sig over Tungelunden. Barnet puttet, kæresten læser lektier og jeg sidder her og nørkler et par helt enkle armbånd og ser 'Skjulte stjerner' med et halvt øje. Lige om lidt skal en tiramisu lægges sammen og på køl til i morgen, hvor vi skal besøge nogle venner.

Ahh.. elsker weekenden :)

onsdag den 5. oktober 2011

Chairwear

Have a seat!... Er de ikke smarte?

Jeg har en, eller faktisk to, gamle runde skamler som stadig trænger til en makeover - mon man kan kreere noget ala de flettede 'pølser' som på billedet længst til højre.. den nederste skammel på billedet får mig til, at tænke på de der natur/sisal-vaskesvampe man kan få (er det kun mig..?). De er iøvrigt designet af Claire-Anne O'Brian og du kan se flere strikkede stole og chairwear fra hende her. De første to billeder er lånt her.


søndag den 2. oktober 2011

Wonderful Copenhagen

Hjemme igen efter en skøn skøn tøseweekend i København, hvor vejret slog alle rekorder og der var dømt sommer og sol, med korte ærmer, italiensk is og kolde drikke. Vi shoppede rundt i københavns gader hele lørdag, men det der blev brugt flest penge på.. og det gælder hele weekenden.. det var mad - dejlig mad! vin! champagne!

Vi når aldrig alt det vi gerne vil, København har jo rigtig meget at byde på - men så når vi det måske næste gang. De mange timer med offentlig transport gav lidt tid til hækleriet, så det skrider da frem med mit hæklede halstørklæde - et helt helt enkelt et af slagsen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...