august 2011Tungelunden: august 2011

lørdag den 27. august 2011

Lørdags-lopper

Jeg var forbi den lokale genbrugsbutik, hvor jeg egentlig var på udkig efter gamle håndarbejdsblade.. i stedet kom jeg hjem med en masse andet. 

2 gamle randforme - som jeg vil bruge til adventskranse til jul, lidt forskelligt stof, en ramme som vil blive en del af en lille billedevæg som stadig er 'in working progress', en helt ny hæklenål nr. 5 og en broderibog med masser af fine ideer - jeg har ikke broderet før, men det må prøves. 

Der var halv pris på hele butikken så alt i alt kom jeg af med 65 kroner ! 

onsdag den 24. august 2011

Kære tomatelsker

Italienske kødboller i tomatsauce er et kæmpe hit i Tungelunden og denne opskrift kan varmt anbefales.

I stedet for oksekød bruger jeg svin/kalv og vi laver frisk tagliolini til.
Jeg forsteger ikke kødbollerne, men lægger dem direkte i fadet og hælder tomatsaucen over. Uhmm.. det bliver ikke meget bedre !
Photo challenge - Day 21 tree

I en meget lille have, står en kæmpe gran og skygger for aftensolen


tirsdag den 23. august 2011

Photo challenge - Day 21 Pretty pattern

 Jeg fandt et gratis tegneprogram på nettet og vupti ! et fint fint mønster på kun 5 minutter - prøv selv lige her 
mandag den 22. august 2011

Photo challenge - Day 20 What i read

Jeg er endnu engang kommet bagud med min Photo challenge.. men jeg havde bare mere lyst til at skrive om gamle bøger og madkasser. Og nu tillader mig oven i købet at skippe et par dage og gå direkte til dag 20 !

Der bliver ikke læst mange bøger her.. slet ikke..
Alligevel elsker jeg bøger.. alle slags.. og jeg slår gerne et smut forbi boghandlen for at kigge på de nye (og snuse lidt til dem.. for de dufter jo godt sådan frisk fra trykkeri) og forbi genbrugen for, at puste lidt til støvet på de gamle.  Bøger er bare magiske og lækre.

Og Piet Hein er genial - jeg elsker hans gruk! Ganske enkelt. Jeg fik denne udgave af mine kolleger og der skal nok komme flere til. Det er den nye bog - som dog ikke længere dufter ny.Disse to skønne børnebøger måtte jeg have med hjem. De er brugte, men i rigtig fin forfatning og så kostede de vidst en lille 5'er stykket. Jeg glæder mig virkelig til, at læse dem for Oliver når han bliver lidt større.
søndag den 21. august 2011

Nu hvor vi er ved det gamle køkken..

Så fandt jeg lige denne charmerende sag frem fra g(l)emmeren. 
Knækket læderrem, rust og slidtage.. mon ikke den har tjent sit oprindelige formål godt og grundigt?

Nu har denne pensionerede madkasse ihvertfald fået nyt formål og opbevarer vores spillekort og terninger. Og når man er knap 2 år så kan man godt få lidt tid til at gå med at hive bakker ind og ud, arrangere og så åbne.. lukke.. åbne.. lukke.. åbne.. lukke....

lørdag den 20. august 2011

Husførsel anno 1936

Min mor har givet mig denne fine husholdningsbog fra 30'erne, skrevet af Carla Meyer. Den rummer alt fra opskrift på rødgrød og anretning af koldt bord til beskrivelser af ergonomiske arbejdsstillinger og styring af tid og økonomi - man kan sågar lære, at flå en hare og parterer en gris.
Alt hvad enhver husmoder med respekt for sig selv bør vide.

Der er noget specielt i at sidde og bladre i sådan en gammel bog med let guldnede sider og sort/hvide fotografier. Jeg ved ikke hvordan man flår en hare, men nogle ting ændrer sig jo ikke og man prøver at planlægge så godt man kan for, at få hverdagen til at glide.

- Og mon ikke de fleste udearbejdende kvinder stadig har tid til lidt 'personligt toilette' i løbet af dagen.. ellers kan man måske være fræk og slække lidt på skopudsningen!?fredag den 19. august 2011

Photo challenge - Day 15+16

Dagen (og gårsdagens) photo challenge

Mine sko, som sammen med ejerinden virkelig glæder sig til at blive luftet!! 

Jeg har ikke lavet mad i flere dage - det har mine drenge sørget for, ligesom de har sørget for så meget andet mens jeg har ligget brak.
Aftenens måltid by Bones... komplet med alt fra salat til drikkevarer, det er da nemt!


onsdag den 17. august 2011

Photo challenge - Day 13 From a distance

Fjellerup strand

Photo challenge - Day 12 Close up

Jeg er kommet lidt bagud med billederne.. bedst som jeg troede jeg var ovre en mindre forkølelse fik en omgang sejlivet influenza sit tag i mig - så småt med overskud og nu venter jeg bare på, at pencillinen virker!!

Oliver fik dette hjertetræ i dåbsgave og selvom vi ikke har grønne fingre herhjemme (overhovedet) så skal der holdes liv i det så det kan blive plantet ud når vi en dag flytter i et 'rigtigt' hus med have.

søndag den 14. august 2011

Photo challenge - Day 10 Something i made

Flødekarameller vendt i flormelis

Jeg bruger opskriften fra 'Det søde liv' og du finder den lige her.
Nemme at gå til og rigtig lækre!

Jeg vender dem i lidt formelis så de ikke klistrer alt for meget sammen i glasset - og det bliver de absolut ikke mindre lækre af :)


lørdag den 13. august 2011

Fra naturens spisekammer

På min 'barndomsgade' vrimler det med lækkerier som mirabeller, hasselnødder og hyldebær. Så jeg har været på rov!
Mirabellerne hænger lidt højt, men det blev da til to glas marmelade. Det er kun 2. gang jeg forsøger mig med marmelade... første gang blev resultatet mildest talt ikke godt, men denne gang blev det lige præcist som jeg ville have detPhoto challenge - Day 9 Faceless self portrait


torsdag den 11. august 2011

Photo challenge - Day 7 Something new

Det nyeste jeg har er disse to små vaser som jeg fandt på et loppemarked. Jeg fik dem af min svigerfar - og jeg er vildt glad for dem!


onsdag den 10. august 2011

Photo challenge - Day 6 Childhood memory

Jeg må vidst hjem og lede i min mors billedealbums for at finde nogle billeder fra min barndom - men jeg er ikke sikker på at der er findes billeder af de ting jeg husker mest.. som søndags-rundstykker fra bageren.. de gange vi besøgte min far og bror i skoven i grøntsæsonen, med kage og kakao, røde næser og duften af gran og harpiks i skurvognen.. høsten hvor vi hjalp naboen, dengang halmballer var nogle man kunne løfte med de bare næver.. hjemmelavet saft og boller. Den hest jeg red på i mange år..
Tennis over tørresnoren i haven, vandkampe, grøntsager fra haven og små agurker i drivhuset som sjældent fik lov at hænge på planten længe nok til at blive store.

Det var ude i den friske luft det meste foregik. Der var altid gang i noget og der var altid nogen hjemme for vi er jo en søskendeflok på 7. Min mor var hjemme da vi var små og vi manglede aldrig noget.

Vil prøve at finde nogle billeder der viser bare lidt af det.


tirsdag den 9. august 2011

Photo challenge - Day 5 Someone i love

Se den er ret nem, selvom jeg faktisk har rigtig rigtig mange dejlige mennesker i mit liv! Min mor, min far som jeg savner hver dag, hele min store familie, en håndfuld venner som lige så godt kunne være familie.. min kæreste som jeg elsker op over alle bjerge og ned igen. Men ingen kærlighed er nok helt som den kærlighed man har til sit barn - og jeg elsker ham bare en lille smule mere hver dag.

No one else will ever know the strenght of my love for you. After all, you're the only one who knows what my heart sounds like from the inside


Photo Challenge - Day 4 Favorite color

Jeg var lidt på den i går da jeg simpelthen ikke kunne komme på en favorit! Men....jeg er kommet frem til at jeg for tiden er meget glad for blå og grønne nuancer :)

søndag den 7. august 2011

Photo challenge - Day 3 Clouds

 Vi har tilbragt dagen på Fur sammen med svigerfamilien, det er et skønt sted! Jeg fangede et par skyer på færgeturen hjem - og en regnbue eller to :)
lørdag den 6. august 2011

Photo challenge - Day 2 what i wore

Hovsa! jeg var lidt for hurtig til at smutte i hyggesættet i dag.. hyggesættet består af meget behagelig buks som også engang kunne rumme en gravid mave og måske derfor er lidt løs i livet.. samt en halv-udtjent top - og nej i må ikke se ;-) Ved godt det er lidt tidligt at springe en challenge over.. men.. så får i da bare lidt mere kage!

Pund til pund kage med pærer og kanelsukker -velbekomme!

TROIS CHOCOLAT

For en rigtig chokoladeelsker må denne kage næsten være det ultimative! Godt 700 g god chokolade samlet i een kage + en hel del kakao.

Jeg har haft opskriften liggende længe og nu skulle den endelig prøves - Trois chocolat. Mørk, lys og hvid chokolademousse på en chokoladebund med ganache og selvfølgelig lidt kakaodrys og chokoladeflager til at fuldende bagværket.. velbekomme siger jeg bare!

Desværre blev min mørke mousse lidt for fast, af ukendte årsager kunne jeg ikke rigtig få hvideren stiv nok til dette lag og jeg havde kun lige det jeg skulle bruge - men pyt jeg er egentlig godt tilfreds med resultatet.

Det er ikke en kage jeg vil lave ofte - dels fordi den er meget tung og dels fordi jeg ikke selv er så vild med lys og hvid chokolade. 


Photo challenge - Day 1 Self portrait

let krampagtigt snapshot fra photo booth...


30 day photo challenge

Har set den photo challenge på flere forskellige blogs og.. why not!  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...